ComarcaNoticias

El PP reclama la valoració del convent de ca ses monges de Sant Llorenç per si pot ser declarat BIC

  • L’ Ajuntament vol fer-hi obres sense cap informe del mateix, tot i tenint en compte que es tracta d’un edifici de 155 anys d’antiguitat
  • Llorenç Galmés i Manuela Meseguer coincideixen en que “abans de qualsevol intervenció es necessari un informe tècnic que determini si ha de ser catalogat”

Divendres, 2 d’ abril de 2021.-  El Grup Popular durà al ple del proper dijous una moció amb la qual vol que el Consell de Mallorca insti a la Conselleria de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística a estudiar i emetre un informe en relació al Convent de ca ses monges de Sant Llorenç des Cardassar, per tal de determinar si el bé reuneix les característiques per ser considerat Bé d’Interès Cultural (BIC).

Des del PP incideixen en que “tot i que l’edifici és propietat de l’ajuntament des de fa 32 anys, no s’ha duit a terme cap estudi sobre el valor arquitectònic del mateix per conèixer el seu valor patrimonial, així com els seus possibles elements objectes de catalogació. Actualment l’Ajuntament vol iniciar unes obres, tot i que necessàries pel manteniment de l’edifici, sense cap informe tècnic ni arquitectònic sobre el valor del mateix, tot i tenint en compte que es tracta d’un edifici de 155 anys d’antiguitat”.

El portaveu del Grup Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i la portaveu del PP de Sant Llorenç, Manuela Meseguer, coincideixen en que “abans de qualsevol intervenció es necessari un informe tècnic que determini si ha de ser catalogat”.

La congregació de les monges de la Caritat va ser fundada a Sant Llorenç l’any 1866, i fins l’any 1986 estaren al convent del municipi, el qual va disposar d’escola, escoleta i un dispensari d’infermeria. L’any 1988 fou comprat per l’ajuntament i es va convertir en centre d’adults i en biblioteca. Actualment, i després de la torrentada del 2018, s’hi guarda l’arxiu municipal.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba