ActualidadCultura

El dissabte 18, “Bloc de lios” al Teatre de Manacor amb Argelagues Teatre

Miquel Mascaró
Parlar d’Argelagues Teatre és parlar de comèdia tradicional costumista  i, per sort, a Son Macià sempre s’ha tingut costum de fer teatre. Antigament era un bon divertiment per passar les vetllades entretingudes però ara, en aquests temps que corren i el ritme de vida que duim, altres són els nostres divertiments i noves tecnologies de què disposam.


Passam el temps d’una altra manera, i fa que sigui més complicat mantenir l’art de fer comèdia viu i tan ben arrelat a un poble com Son Macià. El fet de disposar d’un Saló Parroquial ens ha facilitat molt la continuïtat i, per això, podem estar ben agraïts a la nostra parròquia per deixar-nos utilitzar el local. Un local que, a canvi, hem cuidat i mantingut com si fos nostre.
No puc dir quin temps fa que es fa comèdia, ja que sembla ser que sempre hi ha hagut comediants. Abans de tenir Saló Parroquial, les representacions es feien al claustre de ses Cases Grans o a altres indrets del poble, i podeu pensar que era un dels divertiments més esperats de la comarca.  Jo, de ben prest, vaig entrar dins aquest món. Mon pare, un comediant de tota la vida, m’inculcà aquesta vessant artística i vaig començar posant música, llums i el que fes falta a la darrera obra escrita per Sebastià  Nicolau “Tià Boter”,  «Quan no teníem bidet», que vàrem estrenar ara ja deu fer més de 20 anys. Va ser arran d’aquesta obra on ens vàrem constituir formalment com a companyia de teatre, i agafàrem el nom que tenim actualment. Després vengueren més actuacions: «Pobres casats», «S’Hereu de sa Farinera», «Si això és pau que vengui sa guerra». Després d’aquesta, la companyia es va aturar un temps, potser per cansament, o no trobar obres adequades, fins que per sort, l’any 2016 tornaren a partir amb un seguit d’obres d’estrena. «Un testament a sa camilla» va ser una comèdia tradicional amb molt bona acceptació que ens animà a continuar amb «Picarols S.A.», una obra moderna i divertida que també va agradar molt. «Una vida decent» va ser la comèdia homenatge que vàrem voler fer al poble pel seu centenari, i tot seguit «El Rei Herodes», que ja hem escenificat  durant dos Nadals.
Com veis, no estem aturats, i com podeu entendre no es fàcil mantenir-se dins aquest món durant tant de temps. Per sort, el nostre motor sou vosaltres que ens transmeteu forces per continuar i ens animau a seguir. Aquest món no és fàcil i per això podem estar ben agraïts a totes les persones que han volgut formar part de la nostra companyia.
Dissabte dia 18 de juny es durà a terme la representació de «Bloc de lios», una obra moderna i fresca, que també serà una estrena, a l’igual que les darreres obres  que hem representat. Desitjam que vos agradi. Vos hi esperam a les 19 hores al Teatre de Manacor.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba