Actualidad

Arrels i Ales, la felicitat de proporcionar una vida digna

En una societat cada vegada més envellida, els cuidats s’han convertit en un assumpte crucial, i més després de viure una pandèmia mundial. Una pandèmia que, entre altres coses, va servir per adonar-nos de la importància que té la labor del cuidador per a qualsevol persona dependent. De fet, va ser poques setmanes abans de començar el confinament a causa de la Covid-19, quan Arrels i Ales va començar a oferir els primers serveis, dos anys després de la seva fundació.
«Arrels i Ales és una entitat que cerca el benestar físic i mental de les persones dependents, i ho feim amb un servei a domicili, on tota una sèrie de professionals acompanyen els nostres usuaris en el seu dia a dia, per proporcionar-lis una millor vida tant al dependent com a la seva família«, assenyala Pau Vadell, un dels tres gerents d’Arrels i Ales, qui posa un especial èmfasi en la complexa labor que duen a terme els treballadors d’Arrels i Ales. «Amb els cuidadors sempre ha existit un prejudici, ja que es creu que cuidar a una persona dependent significa ajudar a l’usuari a dutxar-se o fer-li el menjar, i no, no és només això. La feina de qualsevol treballador d’Arrels i Ales també té a veure amb una labor d’acompanyament a l’usuari: fer la compra amb ell, anar a la farmàcia, al metge…, fins i tot jugar a les cartes amb ell, o veure la televisió«, aclara Vadell, al mateix temps que reconeix que molta gent que demana els serveis d’Arrels i Ales no només ho fa per una qüestió d’ajudar en segons quines tasques del dependent, sinó també perquè aquests usuaris puguin suportar millor la solitud.
Encara que Arrels i Ales du només tres anys oferint els seus serveis, el seu creixement en aquests anys ha estat increïble, quasi podríem dir que desmesurat. Des de febrer de 2020 fins ara, aquesta entitat ha passat dels dos treballadors als setanta-quatre, un creixement que s’explica pel bon treball d’Arrels i Ales i la creixent demanda. Ara bé, quines son les altres causes que expliquen un creixement tan brutal? Segons els gerents d’Arrels i Ales, el continu creixement de la ciència i les noves tecnologies ha estat clau perquè el servei d’aquesta entitat sigui encara més important que fa uns anys.
És evident que ara s’envelleix més i millor que abans, el que fa que entitats com Arrels i Ales siguin tan importants en l’actualitat. La piràmide poblacional s’inverteix cada vegada més, i els hospitals i les residències, en molts casos no basten. Moltes famílies es veuen apurades per aquest problema, el que fa que molts familiars de dependents de Mallorca apostin per Arrels i Ales per solucionar aquest conflicte tan delicat.
I hem xerrat de Mallorca perquè el creixement d’Arrels i Ales és tan gran, que al llarg d’aquests anys ha expandit els seus serveis per tota l’illa. Encara que aquesta entitat va donar els seus primers passos en la comarca del Llevant, amb el temps, Arrels i Ales també ha estès els seus serveis a Felanitx, Porreres, Santanyí, i fins i tot, Palma. En concret, els serveis d’Arrels i Ales a Palma arriben fins a la Ciutat Antiga, Mestral i Ponent, el que suposa una part important de la capital mallorquina.
Per arribar a tants llocs en poc més de tres anys i créixer sense descans, no basta amb la sort i una demanda a l’alça. Fan falta professionals, i això sempre ha estat uns dels valors principals d’Arrels i Ales. «En la nostra entitat tenim treballadors socials, tècnics en dependència, auxiliars d’infermeria, tècnics sociosanitaris… Noltros posam molt d’èmfasi en la professionalització dels nostres treballadors, ho consideram clau per donar un bon servei als nostres usuaris«, afirma Vadell, qui a l’hora de ser preguntat pel futur d’Arrels i Ales, ho té molt clar: «La nostra mentalitat és créixer adaptant-nos a les necessitats dels usuaris. Ara tenim diversos projectes en marxa, que si finalment es compleixen, ens ajudaran a arribar a més gent. Hi ha molta demanda, i noltros intentam cobrir-la sense baixar els estàndards de qualitat del nostre servei«.
Abans d’acabar, és inevitable demanar als fundadors d’Arrels i Ales què suposa treballar per a aquesta entitat. Així respon Carme Vadell, cofundadora i germana d’en Pau: «Arrels i Ales neix d’una necesitat social i personal, per donar als dependents un servei de qualitat, que respongui a les seves necessitats físiques i mentals. En el dia a dia, quan xerres amb les famílies i veus com has solucionat un problema que per a ells pareixia permanent, és una satisfacció total per a noltros. Al cap i a la fi, els dependents volen estar a ca seva, i estar a prop dels seus familiars, i això ho fa possible la nostra entitat amb totes les garanties«. Sobre la necessitat dels dependents d’estar a ca seva, també en parla l’altra fundadora d’Arrels i Ales, Lourdes Martí: «Els dependents prefereixen ser a ca seva, i amb aquest tema, les institucions no ho posen fàcil. Si vols tenir una vellesa digna, la millor manera de dur-la és a ca teva, amb els teus familiar a prop, i això és possible gràcies als serveis que proporcionam. Suposa una satisfacció molt gran ajudar d’aquesta manera a tanta gent. És un treball que feim amb molt d’amor, sobretot perquè els nostres usuaris són molt agraïts amb noltros. I això ho deim els gerents, però crec que ho pot dir qualsevol treballador d’Arrels i Ales«.
Pau Vadell també respon a aquesta darrera qüestió amb una reflexió molt emotiva: «Posa la pell de gallina només pensar el que hem aconseguit en aquests tres anys. Vàrem néixer amb la il.lusió de donar qualitat de vida a la gent i canviar el seu dia a dia, i amb poc temps ja ho hem aconseguit. Amb un treball així em trob més realitzat que mai. És una feina que ens ha canviat la vida, mai vàrem imaginar que ens aniria tan bé«.

Part de l’equip humà d’Arrels i Ales, amb Carme Vadell, Lourdes Martí i Pau Vadell al capdavant

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba