ActualidadCulturaNoticias

Antoni Tugores presentà la seva darrera obra, «Moriren dues vegades»

llibre-antoni-tugores-web2-1595

En el marc dels actes organitzats pel col.lectiu Dones de Llevant en aquest mes de març, en què es celebra el Dia Internacional de la Dona, i omplint de gom a gom la sala d’actes del soterrani de la seu de la Institució Pública Antoni M. Alcover, el passat dijous dia 2, Antoni Tugores Manresa presentà l’obra “Moriren dues vegades”, un llarg i sovint molt difícil treball d’investigació sobre Daria i Mercè Buxadè Adrher, germanes infermeres catalanes de 22 i 18 anys, que foren assassinades a Mallorca l’any 1936.
Després d’unes paraules de benvinguda per part de la presidenta del Col.lectiu Dones de Llevant Antònia Matamalas, l’editor Lleonard Muntaner moderà la taula i presentà un per un als convidats que varen intervenir a la presentació i que foren Teresa Fernández, advocada de Women’s Link Woldwide, que interposà la denúncia a Argentina en contra del franquisme davant la jutgessa Marina Servini, l’escriptor prologuista de l’obra i autor del Diccionari Vermell Llorenç Capellà, Ann Buxadé, filla de Carlos Buxadé del Tronco, nebot de les infermeres assassinades, i naturalment el propi autor del treball d’investigació, Antoni Tugores.
Els assistents a l’acte, també varen tenir l’oportunitat de poder escoltar un missatge de Carlos Buxadé, que no va poder assistir per causa d’una malaltia.
De tot el que es va dir aquell vespre ens quedam amb una a la vegada pregunta i observació de Tugores: “Si el metge que realitzà el vergonyós examen ginecològic, declarà que algunes de les cinc infermeres assassinades eren verges, per què després es va voler vendre a la població que en realitat no eren infermeres sinó putes?”.
Fou la d’Antoni Tugores, una clara referència al titular de l’obra. No només foren exhibides com a trofeu de guerra, humiliades, maltractades i violades, sinó que a més a més també les varen  voler condemnar a l’oblit i a la infàmia.
L’acte finalitzà amb unes interpretacions musical a càrrec de Víctor Tugores i de Marga Ros.

llibre-antoni-tugores-web3-1595 llibre-antoni-tugores-web-1595

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba