ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

Última Hora – Jueves 16 de abril – Sin cambios

Después del pequeño repunte de ayer con 3 ingresados más, hoy los datos que nos ofrece el Hospital de Manacor no sufren cambios.

Siguen ingresados en planta 10 afectados por Covid-19, y 5 están en la Unidad de cuidados intensivos. Un total de 15 personas ingresadas por Coronavirus en el Hospital de Manacor.

Los datos de las Islas Baleares tambíen se mantienen sobre los mismos datos, sin grandes mejorías pero tampoco con repuntes.

El total de casos ACTIVOS por Covid-19 en las islas es de 588, de acuerdo con los datos ofrecidos por el Ministerio de Sanidad. Hay que lamentar la defuncion de 6 personas más, lo que implica un total de 131 muertes en las islas. Por otra parte, se han curado 37 personas más, con lo que llegamos a 918 curados. El total de casos que han surgido en las Islas por Covid-19 es de 1.637.

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 588 casos positius actius de SARS-CoV-2

Més de la meitat dels positius detectats ja s’han curat

A les Illes Balears hi ha 588 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 12 menys que ahir. D’altra banda, 918 persones s’han curat, la qual cosa implica 37 més que la darrera jornada.

Així mateix, s’han comunicat 6 defuncions i el total acumulat és de 131 morts. Fins ara, s’han registrat 1.637 casos acumulats, 31 més que ahir, la qual cosa representa un increment de l’1,9 %.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 348 persones hospitalitzades, 63 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 612, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 12 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 20 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 47 les persones hospitalitzades (11 a l’UCI). Altres 30 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

D’ençà que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 298 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 19 % dels 1.637 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a dia d’avui hi ha 157 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 253 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, hi ha 395 persones afectades (271 residents i 123 professionals). En el cas dels usuaris, 212 persones són positives actives, d’altres 14 s’han curats i 46 han mort. Pel que fa als treballadors, 109 són positius actiu i 14 professionals han superat la infecció.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, en les darreres 24 hores no s’han notificat nous casos.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba