ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

El titular de la publicació era “Tots hem de portar màscares? La visió d’una llevadora comunitària”

El titular de la publicació era “Tots hem de portar màscares? La visió d’una llevadora comunitària”

Un article de la manacorina Laura Tugores, al British Medical Journal

Redacció

El passat mes d’abril, el British Medical Journal, un dels mitjans informatius més prestigiosos d’Anglaterra en temes de medicina, va publicar un interessant article, signat per Octavia Wiseman i per la manacorina Laura Tugores. El titular de la publicació era “Tots hem de portar màscares? La visió d’una llevadora comunitària”.

Pel prestigi de la publicació britànica i l’interès del tema, “Manacor Comarcal” ha considerat oportú la publicació d’alguns fragments d’aquest treball, que obtingué enorme repercussió i va rebre moltes mostres d’elogi, perquè es varen anticipar en la denúncia raonada de qui i per què hauria de portar màscares.

Laura Tugores és llevadora (comare) i viu i treballa a Londres. Hem retallat part de l’article per qüestions d’espai.

Tots hem de portar màscares? La visió d’una llevadora

“La pandèmia Covid-19 ha demostrat que els britànics  …/. intensificar i estudiar la informació que venia de totes bandes: començaren a llegir i debatre sobre les proves de recerca, gràfics i ressenyes sistemàtiques a les xarxes socials com mai havien fet abans.

Les grans corporacions anul.laven les conferències i imposaven prohibicions de viatges… Es va anunciar la primera víctima mortal del Regne Unit, molt abans que el govern aconsellés que la gent evités pubs, clubs i es plantegés treballar des de casa….

Moltes dones grans, vulnerables i embarassades van començar a auto-aïllar-se setmanes abans que Matt Hancock suggerís que els demanessin fer-ho… i varen posar en marxa les seves habilitats de compra per Internet. Ara les xarxes socials exploten amb dissenys per a màscares casolanes.

Aquest article no tracta de les valentes llevadores de primera línia que cuiden dones embarassades amb Covid-19 diagnosticades a les noves dependències d’aïllament…. Tampoc es tracta de l’escàndol (creat) pels problemes de subministrament. El virus va cobrar la seva primera llevadora el 2 d’abril. El nostre objectiu és la tranquil.litat de les comares i el personal de suport a la maternitat que, van continuar cuidant diàriament les dones embarassades.

No hi havia problemes per a la cadena de subministrament: a Public Health England (PHE) se’ns va dir simplement que no necessitàvem cap equip de protecció personal (EPI) a l’hora de cuidar pacients asimptomàtics més enllà del rentat manual habitual, … Ja era sabut que els portadors asimptomàtics podien escampar el virus durant dies abans de mostrar símptomes de la malaltia.

El treball de les llevadores implica un contacte íntim: palpacions, suport laboral, exàmens vaginals, pressió arterial, pesada de nadons… Les comares sabien que quan respiram en un dia gelat es pot veure la boira viatjant almenys un peu o dos. El sentit comú deia que un treball de contacte proper augmentava el perill de transmissió: si podríem olorar el cafè a l’alè de la dona, no respirem allò que havia exhalat? … Finalment, i sota una pressió important del personal sanitari, el PHE va revisar els seus consells.

Ara la pregunta és: les dones embarassades i altres persones vulnerables han de dur màscares quan surtin en públic?

L’evidència demostra que la Covid-19 pot ser transmesa per persones asimptomàtiques i presimptomàtiques, per tant, sembla raonable suposar que la transmissió del virus es podria reduir si tothom portava màscares facials, … De fet, hi ha proves que l’ús de màscares casolanes fetes de tela, poden disminuir l’exposició a l’aerosol i el risc d’infecció a nivell de població, fins i tot amb un ajustament imperfecte.

En conclusió, davant d’una pandèmia, la cerca d’evidències perfectes pot ser l’enemic d’una bona política… Les màscares són simples, barates i potencialment efectives. Creiem que, tant a la llar com a fora de la llar en situacions en què hi ha probabilitats de trobar-se amb altres persones, poden tenir un impacte substancial en minvar la transmissió amb un impacte en la vida social i econòmica.”

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba