ActualidadComarcaCulturaSon Servera

Son Servera es vestí de festa per celebrar Sant Joan 2022

Després de dos anys sense poder celebrar les Festes Patronals de Son Servera degut a la pandèmia, enguany, l’Ajuntament de Son Servera no ha escatimat esforços perquè petits, joves i grans haguin pogut gaudir d’unes bones festes de Sant Joan 2022. Començaren el passat 17 de maig amb la penjada de la bandera de Sant Joan i amb el Pregó en clau de dona, que inaugurà dues setmanes de festa, on hi van ser presents sopars, música, esport i diversió per a petits i grans.
La tradicional cursa popular serverina va ser un èxit de participació, on a més d’esport, hi va haver diversió, rialles, salut i bon ambient, i els menuts i grans van gaudir de la competició. Els més caminadors del poble participaren de la caminada popular organitzada per Camina, caminaràs.
Enguany, es va celebrar la 29a edició del concurs de Cant de Galls; participaren un total de 12 galls i “Captiños” el gall d’en Rigo, es va proclamar campió de la prova amb 134 cantades. Després del concurs, Mateu Xurí, Ramon Reus, Maribel Servera i Ivan Antich van fer passar una bona vetlada a tots els assistents amb els seus glosats.
Les festes de Sant Joan de Son Servera continuaren amb revetlles, concerts, gastronomia, tast de vins, etc. El dia de Sant Joan, Son Servera es vestí de festa pel dia del seu patró. Missa solemne amb l’assistència dels fidels i autoritats, seguida del tradicional Concert de Festes a càrrec de la Banda de Música Local, dirigida per Joan Antoni Ballester. El vespre es va celebrar la setena edició de la Nit de Vins a les Cases de Ca s’Hereu i jardins, una mostra on hi participaren vins de sa nostra terra de la mà de l’Associació de petits Cellers de Mallorca i organitzada per l’Associació Serverina Fogoneu 19, omplint-se de gom a gom i, a més de bons vins, hi ha haver molt bon ambient.
El dissabte, nit de música ben nostra amb MalFet, Anegats i DJ Simonet.
Tancà les festes de Sant Joan 2022 el concert líric d’Antoni Lliteres, tenor, Marta Bauzà, soprano, i Andreu Riera al piano, que es va celebrar el diumenge dia 26 a l’Església Nova i va ser organitzat per Pilar Sáez Madrona i família, en homenatge a Jaume Nebot Morey, que va morir d’un infart. En Jaume era un gran aficionat a la música clàssica i a l’òpera, i presentà l’acte la seva parella Pilar Sáez, la qual molt emocionada va agrair la nombrosa assistència al concert, a un lloc tan emblemàtic com l’Església Nova, just devora la casa d’en Jaume, ja que era un lloc molt especial per ell, agraïment que va fer extensiu a l’Ajuntament de Son Servera, i de manera especial al regidor de Cultura Fa Fang, per cedir-los l’Església Nova. Continuà dient que el concert va ser idea del gran pianista Andreu Riera, molt amic de la família i que era d’agrair la seva col·laboració i l’actuació de la soprano Marta Bauzà i el tenor José Manuel Sánchez, dos grans artistes que encisaren el nombrós públic assistent amb obres emblemàtiques del repertori italià, com La donna e mobile, Una furtiva lagrima, O mio babbino caro, Nessun dorma, O Sole mio, etc. El concert homenatge el va obrir el germà de na Pilar, Martí Sáez amb la seva dona Elisa, que cantaren una obra de Mozart.
Acabat el concert, vam demanar què trobaven de l’homenatge i com recordaven a Jaume Nebot a Sara i al seu pare Jaume Bauzá de Protur Hotels, i aquesta va ser la resposta. Sara: “És un acte molt especial que s’havia de fer encara que el tinguem present sempre, però es mereix això i més”. I el seu pare va respondre que “són molts de records que tenc d’en Jaume, van ser 40 anys d’amistat, tota una vida. Com a persona un onze, i com a professional un 10”.
La batlessa Natàlia Troya, i els regidors assistents al concert homenatge, es van asseure a la darrera fila de l’Església Nova, que estava plena de gom a gom, ja que segons ens van dir no volien restar protagonisme a l’acte homenatge a la memòria de Jaume Nebot.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba