ActualidadNoticias

PROGRAMACIÓ SANT ANTONI 2018 A TOT EL TERME MUNICIPAL DE MANACOR i FOTOS INÈDITES PRIMER BALL

MANACOR

Dimarts 9 de gener
– 20.30h., Torrada popular oferida pel Patronat de sant Antoni. Primera ballada dels dimonis. Plaça de Ramon Llull.
Dimecres 10
– 20h., Enfocant Sant Antoni. Projecció comentada de les fotografies de les festes de Sant Antoni 2017. Teatre de Manacor.
Dijous 11
– 19.30h., Conferència “Dimonis, del món clàssic a l’actualitat” d’Antoni Janer Torrens, periodista i professor de cultura clàssica. Escola de Mallorquí (pg. del Ferrocarril, 79. Manacor).
– 20.30h., Assaig Completes. Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors. Després de la missa.
Divendres 12
– 18h., Bulla santantoniera amb els més menuts. Pati de na Camel.la. Organitza Associació 0-3. Activitat reservada per a nins i nines de 0 a 3 anys, pregam se respecti l’edat dels assistents.
– 21h., Assaig dels goigs de sant Antoni i ximbombada. El Patronat convida a vi i mistela i vosaltres pensau a dur la ximbomba. Torrada de “pa i taleca”. Plaça de la Concòrdia
Dissabte 13
– D’11 a 13h., VII Mostra de dibuix infantil. Temàtica: Les festes de sant Antoni. Bases a www.santantonimanacor.cat. Claustre de Sant Vicenç Ferrer
– 20h., Comèdia de sant Antoni. Teatre de Manacor.
Diumenge 14
– 19h., Comèdia de sant Antoni. Teatre de Manacor
Dilluns 15
– 20.30h., Assaig Completes. Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors. Després de la missa.
Dimarts 16
– 14.15h., Sortida dels dimonis. Cas Baciner
– 14.30h., Repicada de campanes i ball davant la Sala
– 14.30h., Visita als foguerons que concursen per qualificar-los. Bases a www.santantonimanacor.cat
– 17.30h., Visita del sant, dimonis i sonadors a la Residència de Majors. Donem preferència als residents.
– 19h., Colcada. Sortida des de la Sala del carro de la Colcada amb policia, autoritats, membres del Patronat, Colcada, dimonis, Banda de Música i poble.
– 19.30h., Cant de completes i dels goigs de sant Antoni. Amb les corals de Manacor, Banda de Música i santantoniers. Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors. Les persones amb mobilitat reduïda tendran un espai reservat dins l’església. Avisau amb antelació a la Parròquia.
– 20h., Encesa del primer fogueró davant la Rectoria. Una forta tronada de coets anunciarà que els dimonis de Manacor han encès el fogueró de la Rectoria. A partir d’aquest moment, ja es pot prendre foc a tots els altres foguerons. Ajudem a mantenir la tradició! (Si s’hagués de suspendre la volta dels dimonis a causa de la pluja, els trofeus del concurs de foguerons es lliurarien abans de començar les beneïdes).
– 21.30h., Ball de bot amb el grup Galivança. Plaça de Ramon Llull.
Dimecres 17
– 09.30h., Trobada dels participants de les Beneïdes. Avinguda de Baix des Cos. Aquells que no vulguin concursar als premis es poden presentar a partir de les 10.30h. L’entrada de carrosses i carruatges: av. del Parc. Concentració de cabriols: c. de Sebastià Rubí. Concentració de muntures: c. de l’Aigua. Concentració de nins amb animalons: c. de Sant Joan. Concentració de comparses que no acompanyin carrossa: c. de Pere Llull. Concentració de ponis: c. de Diana. Carros i carrosses: av. de Baix des Cos (altura c. de l’Aigua). El jurat qualificarà de 09.30 a 10.30h. Us agrairíem puntualitat. Es prega dur roba tradicional. Us demanam que les carrosses no siguin estirades per camions o altres vehicles automòbils similars. Es dóna preferència a bísties i tractors.
– 10.30h., Lliurament de premis de foguerons, de la VII Mostra de dibuix infantil i dels Premis Sant Antoni 2018. Plaça de Ramon Llull.
– 11h., Beneïdes. Es desfilarà per l’av. de Baix des Cos, c. de la Mare de Déu de les Neus, plaça de Ramon LLull, via de Portugal i c. del Dos de Maig. Si plou, les Beneïdes s’ajornaran fins al Diumenge 21 a la mateixa hora, improrrogable.
– 16h., Visita dels dimonis a l’Hipòdrom de Manacor.
– Tot seguit, s’iniciarà la darrera volta pels carrers del poble, com és tradició
– *20h., Darrer ball dels dimonis. Plaça de sa Bassa.
– *20.30h., Missa solemne en honor de sant Antoni. Després del darrer ball, a la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors.
*Hores aproximades.

PORTO CRISTO

Dissabte 13 de gener
– 18h., Sortida de “Na Tonina”. Concentració a la plaça de l’església i volta pel poble fins a la plaça de Ses Comes. Sopar de pa i taleca. Assaig dels goigs de Sant Antoni.
– 21.20h., Combat de picat de gloses.
Dilluns 15
– 18.30h., Enramellada del balcó de l’Oficina Municipal per preparar la festa. Tothom que vulgui aportar flors de papers ho pot fer allà mateix. Convidam tothom que enramelli els seus balcons, finestres…
Dimarts 16
– 14h., Sortida dels Dimonis i primer ball a l’Oficina Municipal.
– 15h., Dinar al restaurant ca’n Toni. Tiquets: adults 15€, nins 10€. Venda anticipada o reserva al tel. 695442507. Volta del jurat pels foguerons del poble.
– 19.30h., Missa en honor al Sant i Cant dels Goigs a l’església del Carme. Ball dels dimonis a la porta de les oliveres i començament de la volta per tots els foguerons que participin al concurs.
Dimecres 17
– 16h., Beneïdes a la plaça de Ses Comes.

SON MACIÀ

Dissabte 13 de gener
– 20.30h., Primera ballada des dimonis, a continuació torrada de pa i taleca a la plaça davant el Centre Cívic
Dimarts 16
– 20h., Encesa del fogueró a la plaça. Torrada de pa i taleca. Sortida i ball dels dimonis.
Diumenge 21
– 15.30h., Beneïdes i a continuació ball de bot.

S’ILLOT

Dissabte 20 de gener
– 17h., Missa a la Parròquia de la Mare de Déu de l’Assumpció.
– 19h., Encesa del fogueró i torrada.
– 20h., Ballada dels dimonis acompanyats del grup Puig de Bonany.
* En cas de pluja els dimonis ballaran al poliesportiu.

CALES DE MALLORCA

Divendres 19 de gener
– 20h., Encesa de fogueró.

SON NEGRE

Dissabte 20 de gener
– 19h., Missa i completes de Sant Antoni, acte seguit, ballada dels dimonis de Son Negre.

MÉS INFORMACIÓ DEL PRIMER BALL, HOMENATGE ANDREU GENOVART, PRESENTACIÓ PROGRAMA,… I IMATGES INÈDITES, A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba