ActualidadNoticias

2.150 escolars de tot el municipi participen de valent en molts dels preparatius de la festa de Sant Antoni

Més de dos milers d’escolars participen enguany activament de la festa de Sant Antoni. La batlessa de Manacor i responsable del Departament d’Educació, Catalina Riera, ha explicat que les activitats santantonieres que l’Ajuntament ofereix als alumnes del municipi «són importants perquè hi participen els escolars i mostren als més petits com d’important és col·laborar en aquesta gran festa per mantenir-la viva». I és que «ja fa alguns anys que apostam per transmetre als infants i als joves alguns dels aspectes més importants de la festa de Sant Antoni oferint activitats educatives que fomentin el respecte i les diferents maneres de viure-la», afegeix Catalina Riera.

Una de les activitats que ha permès que els escolars de sisè de primària del municipi tenguin el seu propi fogueró a la plaça de sa Bassa dia 16 de gener és Sant Antoni fa amics. Amb l’ajuda de diferents artistes de Manacor els alumnes elaboren les figures que coronaran el fogueró que cremarà dimarts dia 16 i que enguany retratarà la convivencia entre diferents cultures.

A més d’aquesta activitat, l’Ajuntament de Manacor ha repartit prop de 5.000 fitxes entre els escolars, que ells mateixos s’encarregaran de convertir en caretes de dimoni. Però això no és tot, els alumnes dels diferents cicles d’educació infantil i primària acudiran a alguna de les activitats didàctiques que ofereixen els Serveis Educatius Municipals. Els infants de sisè d’educació infantil coneixen les músiques que envolten la festa de Sant Antoni i les aprenen a interpretar amb l’activitat Sona, sona, Sant Antoni, un taller dramatitzat que va a càrrec de Produccions de Ferro.

Els alumnes de segon de primària poden veure l’animació Un vestit nou per a sant Antoni, que ratrata la vida del sant i la tradició de la festa, que també han ideat des de Produccions de Ferro. I els alumnes de quart de primària aprenen a glosar amb el taller Una glosa mai fa nosa, que imparteixen els Glosadors de Mallorca. Amb aquest taller els participants aprenen a glosar i a fer combats de picat.

Aquestes activitats estan destinades a diferents cursos d’educació infantil i primària i hi participen alumnes de totes les escoles del municipi de Manacor, en sessions prèviament concertades. A Manacor les activitats s’han realitzat a la carpa instal·lada a la rambla del Rei En Jaume però també es desenvoluparan en centres escolars de Porto Cristo i Son Macià.

Aj. Manacor

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba