Comarca

Pep Miquel Servera: “La Fira de la Flor d’Ametler és una molt bona promoció de cara a turistes i visitants”

Després de 16 anys seguits d’equip de govern municipal entre PSOE i Independents a Son Servera, a les eleccions municipals del 2023, l’Ajuntament serverí girà a la dreta gràcies al pacte aconseguit entre el Partit Popular de Jaume Servera, amb vuit regidors, i els tres dels Independents, que encapçala Pep Miquel Servera Leno. El regidor dels Independents, en l’actual legislatura, és el regidor de Comptes i Hisenda, Agricultura i Pesca, Turisme i Fires, i actual President delegat del Consorci de Turisme de Cala Millor.

 • Pep Miquel, abans de parlar de la Fira m’agradaria saber com va el pacte de govern amb el Partit Popular.
 • Fins ara podem dir que va bastant bé, tenim molt bona relació amb tots els companys que formen l’equip de govern, indiferentment que siguin d’un partit o altre. Especialment tenim molta confiança amb el batle, i anem complint amb gran part dels objectius que ens marcàrem.
 • Aquest diumenge, 4 de febrer, Son Servera celebra la XIV edició de la Fira de la Flor d’Ametler. Sempre has estat el responsable d’aquesta fira?
 • Des que vaig entrar a l’Ajuntament i som el regidor de Turisme, n’he estat el responsable. Aquesta fira ja serà la tercera que em toca organitzar, i per a mi és tot un privilegi ja que puc donar continuïtat a la feina que iniciaren les companyes de partit, na Carme Nebot juntament amb na Victoria Sancho, i que continuà na Margalida Vives.
 • Com es presenta l’edició d’enguany? Teniu novetats?
 • Amb molt bones expectatives. És una fira més que consolidada, i com he comentat abans, és una continuïtat de la feina feta fins ara, però que sempre intentem anar millorant. Tendrem més expositors que mai i amb una gran varietat de productes relacionats amb l’ametla. També per enguany hem volgut donar una empenta als nostres restauradors, per això volem decorar l’avinguda Constitució cap a plaça de s’Abeurador i plaça Sant Joan amb flors d’ametler de paper que es faran en un taller al Centre Jove, i senyalitzarem els bars i restaurants que participaran fent qualque plat amb l’ametla d’ingredient.
 • La Fira seguirà amb l’horari de matí, com els altres anys?
 • La fira continua de 9’30 h a 14’00 h, però com he dit abans, la intenció és que la gent que ens visiti a fira acabi dinant en els nostres bars i restaurants, allargant així la seva estada a Son Servera.
 • Els altres anys a la Fira sempre hi havia molts turistes. Consideres que és una bona promoció de cara al turisme?
 • Sí, és clar que sí, així va sorgir i és l’objectiu principal: en temporada baixa, promoció turística del nostre destí, de la nostra cultura i de la nostra gastronomia. És una fira tradicional que dona rellevància i promociona un producte com l’ametla, un producte el qual era una font d’ingressos molt important dins l’economia de Son Servera en el passat. També donem a conèixer part de la nostra cultura amb els Xeremiers des Puig de Sa Font i ball de bot serverí amb l’Agrupació Folklòrica Sa Revetla. En la part gastronòmica comptem amb un grup de voluntàries que ens faran garapinyada allà mateix a la fira, i també amb un grup de voluntaris es farà una mostra d’eines antigues relacionades amb la recol·lecció de l’ametla. Així que és una molt bona promoció de cara a turistes i visitants.
 • Canviant de tema, com es presenta la propera temporada turística?
 • Amb molt bones expectatives. Les xifres de l’any passat ja foren molt bones, i enguany s’espera igualar-les o fins i tot millorar-les. Bon senyal, ja que tots, directament o indirectament, vivim del turisme.
 • Tenc una curiositat: de les regidories al teu càrrec, quina és la més fàcil i quina és la més problemàtica?
 • Totes tenen els seus moments més senzills i els seus moments més complicats, però amb ganes, il·lusió i dedicació en surts endavant. Som una persona que m’agrada que les coses surtin bé i m’ho exigesc, i quan ho he de tornar fer vull que surti encara millor, sigui la cartera que sigui i sempre dins les possibilitats de cada una.
 • Has assistit a FITUR, quina valoració en fas? Com veus que es presenta la temporada turística?
 • FITUR és una oportunitat que s’ha d’aprofitar per reunir-se amb professionals relacionats amb el sector turístic. A més, és un bon punt de trobada amb altres polítics de les Illes, que ens serveix per exposar les necessitats del nostre municipi i cercar solucions. L’assistència a FITUR la qualificaria de molt positiva.
 • Tens la darrera paraula, si vols afegir res més…
 • Vull agrair-te l’oportunitat de donar-me veu i promocionar aquesta fira tan única i acollidora. També agrair a tots els que em donen un cop de mà per a poder dur a terme i organitzar aquest esdeveniment, especialment als voluntaris i voluntàries que col·laboren aquests dies de manera altruista. Ens veiem per Son Servera aquest diumenge, quedau tots convidats!

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba