ActualidadOpinió

OPINIÓ JOAN LLODRÀ: ZPR del dimoni

A principis de l’any que aviat acabarem i amb l’objectiu de posar en valor el nucli antic de Manacor, l’Ajuntament va iniciar de manera escalonada però ben ambiciosa tota una revolució quant a la mobilitat a la zona. Es creava la ZPR, la Zona de Prioritat per a Residents, en què es limita l’accés en cotxe a prop de setanta carrers d’aquesta àrea. Només hi podran circular els residents als barris afectats, a una velocitat molt moderada, i el protagonisme el guanya el vianant i en segon lloc el ciclista. Això, a tots els efectes beneficiós per la salut física dels nostres conciutadans, necessita de mesures complementàries perquè sigui també beneficiós per la salut econòmica del poble.

Mesures complementàries

La implantació total de la ZPR durà associades una sèrie de mesures per convertir el nucli antic de Manacor en el millor centre comercial de Mallorca. Es tracta d’estirar gent de fora poble i que s’hi trobi còmoda a l’hora de comprar productes i serveis dins una zona en perill de decadència. Fer que s’hagi d’anar a peu pel centre fa més amable la volteta i dóna vida tant al poble com als negocis. No hem de ser ingenus i si es pretén això s’ha de facilitar l’aparcament a aquella gent, que encara és majoria, que es desplaça en vehicle particular cap a la capital comarcal. Per això mateix l’avinguda de Baix des Cós passarà a ser de sentit únic, d’entrada al centre, amb la creació de més de cinquanta noves places gratuïtes d’aparcament. Recordem que tant el carrer d’Artà com el carrer de ses Parres són de sortida. Es transformarà, a més, una extensíssima zona d’ORA en una àrea de màxima rotació on, per un preu simbòlic, 10 cèntims, s’hi podrà aparcar durant una hora en horari comercial. Tot això afegit a mesures ja consolidades com ara els aparcaments subterranis oberts 24 hores i amb les dues primeres hores gratuïtes a la plaça de Sant Jaume.

Implantació gradual

Quan es va anunciar la mesura simplement es pintaren les marques vials i s’obrí un llarg període perquè els residents aconseguissin la targeta que els donava llibertat de moviments dins l’àrea i s’anuncià màniga ampla amb les sancions i fer una tasca més pedagògica. Acte seguit s’han anat modificant ordenances municipals per afavorir l’operació. Actualment ja està en tràmit la instal.lació de càmeres i s’han posat també les primeres multes per incompliments. A partir de l’any d’implantació gradual ja hi hauria d’haver el perímetre ben definit, els nous sentits de circulació i la posada en funcionament dels aparcaments d’alta rotació perquè la cosa estàs a punt de funcionar tal com es va preveure.

Una visió optimista

Qui voldria tornar enrere i tornar tenir cotxes per sa Bassa, el carrer Peral o la plaça Weyler entre d’altres? Jo si ho desitjàs seria només per tornar vint-i-cinc anys jove, però per cap altre motiu. Manacor sens dubte hi ha guanyat molt. Amb el temps aquesta àrea s’ha anat ampliant i ara es fa un creixement tant qualitatiu com quantitatiu. El nostre poble ja exerceix de capital de comarca en molts aspectes, també en el comercial, però fa falta un impuls que per poc bé que surti, aquesta operació de la ZPR sense dubte aconseguirà. Gràcies a l’activitat cultural Manacor atreu gent que a més pot dinar, comprar i fer una volta agradable. La ZPR ha de reforçar això i, a més, ha d’ajudar a no fugir cap els despersonalitzats grans centres comercials de Palma. Hem de donar fua a aquesta capitalitat simpàtica que ja començam a exercir.

I els contraris?

Seria injust nomenar tan sols els aspectes positius de la idea. Tot i que el consistori l’ha aprovada per una àmplia majoria i sense que es fessin sentir veus dels nostres representants gaire contràries a la cosa, hi ha una remor de signatures que s’hi han manifestat en contra. En pocs dies la nounada Plataforma per Manacor presentarà una llarga llista de conciutadans que han posat la firma per demanar al batle que faci anques enrere i suspengui aquest projecte. Si fossin cent seria una opinió molt respectable però amb valor tendint a zero. Si fossin deu mil l’Ajuntament hauria de fer un pensament. Com que la cosa anirà entre les mil i les dues mil el projecte no s’aturarà, però Plataforma per Manacor tendrà la fua suficient per sortir de l’armari i presentar-se davant la societat com el partit polític que realment és i provar sort a les eleccions municipals de l’any 2023 per intentar treure el cap amb aquesta proposta estrella: tomar la ZPR que el dimoni del batle ha volgut posar en marxa.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba