ActualidadOpinió

OPINIÓ JAUME RIGO: No t’enganyis, si no ets socialista o podemita, ets fatxa

Sempre la manipulació de la gent ha estat la principal eina per mantenir-la sotmesa al poder. La por és una forma de manipulació, potser la més important de totes, però per utilitzar-la li han de posar un nom, un nom que faci por. Els segles passats va ser “el dimoni”, s’utilitzà la condemnació com eina per fer por. A dia d’avui ningú té por del dimoni, s’ha convertit en un ésser quotidià i protagonista principal de les festes del nostre poble (Sant Antoni va per les voreres).
Però els temps han canviat i ara que ens trobam a l’era de les comunicacions instantànies de masses, manipular i fer por és encara més fàcil. Qualsevol comentari realitzat a les xarxes socials per un protagonista de l’escena pública arriba en qüestió de segons a milers de persones, en minuts a centenars de milers i en un parell d’hores a la majoria de la població.
I per això han aparegut nous actors a l’espectacle de la por. Per exemple “la crisi”, que fa molta menys por que el dimoni, però implica atur, desnonaments, coes de la fam, inflació, pèrdua dels estalvis, etc. Aquesta sí que ha estat tangible en la nostra vida terrenal, no com el dimoni, que mai ningú n’havia vist cap. Per tant, els que feien por a la gent dient que les polítiques econòmiques eren errònies i això ens conduiria a la crisi, certament encertaren, però com que aquesta fa poca por no els varen fer massa cas.
Ara tenim un nou element per fer por: “el feixisme”. Això sí que fa por, perquè ens remet a la dictadura, l’abús de poder, la corrupció, els assassinats, la guerra, l’holocaust nazi, etc. Els primers que començaren a utilitzar aquesta eina de por varen ser els dirigents de Podemos, però després ràpidament s’hi varen sumar els socialistes, veient la potència de l’arma. Per utilitzar aquesta por s’ha de personalitzar, s’ha d’etiquetar a qualcú per demostrar qui és que ha de fer por a tothom. I aquí potser s’han passat un poc, perquè em sembla que no se salva ningú.


Si creus que els okupes s’haurien de treure tots defora de les propietats privades que han usurpat als seus legítims propietaris: ets un fatxa!
Si creus que a les escoles s’estan introduint matèries i continguts tendenciosos que serveixen a una ideologia concreta amb l’objectiu de modelar com han de ser els futurs ciutadans: ets un fatxa!
Si penses que a les escoles s’ensenya molta menys matèria que als anys 80 i 90, i trobes una barbaritat que es puntuï qualitativament amb un “progresa adecuadamente” en lloc de amb una nota numèrica: ets un fatxa!
Si critiques que el president que deia que no podria dormir si pactàs amb l’extrema esquerra, hi acabàs pactant, i a més també amb els mateixos que assassinaren més de 500 persones utilitzant el terrorisme: ets un fatxa!
Si li dones la culpa al govern de que la benzina i la llum estigui pels ennigulats: ets un fatxa!
Si veus per les notícies que milers de persones ataquen les nostres fronteres amb martells, matxets, tirant pedres i excrements a la policia, i t’estranya que no surti el govern a defensar la nostra integritat territorial i els nostres propis policies: ets un fatxa!
Si veus amb estupefacció com l’extrema esquerra pren mesures en contra de la ramaderia, l’agricultura i la pesca, i en pro del medi ambient s’envien milers de persones a l’atur: ets un fatxa!
Si recordes amb nostàlgia quan a Manacor hi havia una vintena de “monicipals” que tenien com a prioritat ajudar a les persones, i es bastaven perfectament: ets un fatxa!
Si et sorprèn que amb la mateixa boca que fan declaracions feministes i antipatriarcals després defensin que amb les menors tutelades pel Consell no va passar res important: ets un fatxa!
Si creus que baixar moderadament els impostos i la despesa pública (excepte educació, sanitat i ajuda social, on haurien de pujar) amb un pressupost equilibrat, ajuda a reactivar l’economia: ets un fatxa!
Si creus que s’està intentant reescriure la història, però no per trobar la veritat centrada, objectiva i absoluta, sinó per passar-la de l’òptica del franquisme a l’òptica de l’extrema esquerra: ets un fatxa!
Ara continuïn vostès mateixos i com aquests exemples segur que en poden fer, com a mínim, altre tant. En definitiva, la por consisteix en que tots els que no pensin com ells, es convertiran en fatxes, els sortiran banyes i aniran a l’Infern per sempre. O sigui, que has de pensar com ells si no vols ser fatxa. Potser ens hauríem de demanar si ara a Andalusia més de la meitat de la població s’ha convertit en fatxa per art de bruixeria, quan abans era un fortí del socialisme espanyol. Com ha passat això?
Possiblement les properes eleccions nacionals també les perdin els que han volgut convertir-nos a tots els altres en fatxes. Llavors el seu discurs possiblement serà que el feixisme ha conquistat el poder i que Espanya s’ha convertit en un Estat feixista, o sigui que la majoria d’Espanya serà fatxa segons ells. Però la realitat serà que la gent ho haurà votat, i veurem si creuen realment en la democràcia o només era un miratge, si accepten esportivament el resultat de les urnes o fomenten i organitzen manifestacions, crema de contenidors, atacs a la policia i assalts a les institucions. El temps posa a cada un al seu lloc.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba