ActualidadOpinió

OPINIÓ ANDREU GENOVART: Carta als Reis 2022

Andreu Genovart Orell

Estimats Reis:
Fa molts anys que, quan s’acosta la vostra festa i, amb ella la vostra vinguda, vos escric una carta plena de desitjos, demanant que em porteu aquelles coses que només vosaltres em podeu dur i que són un autèntic obsequi o regal que no sols me beneficien a mi, sinó també a altres persones que me consta s’adhereixen a les meves peticions.
Me don compte que, com més major torn, les comandes que vos faig tenen un caire més humà, tal vegada més profund i fins i tot potser més espiritual, però de tot això vosaltres en teniu en stock en el magatzem de la vostra saviesa.
Bé, sense mes preàmbuls, anem a les peticions per aquest any 2022, les quals vos sol.licitaré en plural per compartir-les amb les persones que vulguin.
En primer lloc ens podríeu portar la capacitat del discerniment, per tal de saber destriar coses tan essencials com el bé del mal, la fosca de la llum, el bessó de la clovella, el gra de la palla…
Davant les “fake news” que circulen per les xarxes socials a vegades ens costa endevinar el que és fals d’allò que és cert i vertader i, en els temps que corren, convé anar per la vida amb les coses clares.
Potser que amb tant de temps de portar mascareta, sols no deim allò que sembla necessari i, per ventura, ens hem tornat una mica secs o durs; per això vos deman que ens ajudeu a recuperar l’amabilitat i les paraules bàsiques que potser hem anat perdent en la nostra societat com “gràcies, per favor, disculpa, perdó, t’estim…”. Just emprant aquests mots, aprendrem a ser un poc més humans i respectuosos, sensibles i educats. La veritat és que ho not a faltar.
Immersos en l’època de la “New Age” està de moda tot allò que és “light”, fàcil, superficial, transitori, poc consistent, fins i tot buit. Vos deman que ens porteu un bon arrelament, fonamentat en els valors humans, l’ètica, la coherència i, pels creients, tenint com a base la roca que és el Crist, plenitud de veritat i de vida, per tal que les ventades de la superficialitat, desgana, immediatesa… no ens arrabassin els nostres més sòlids principis.
Sovint veim en el nostre entorn elements d’inseguretat, individualisme, fragilitat, por, fins i tot angoixa. Regalau-nos un esperit solidari, comunitari, per tal que, ben units, donant-nos les mans, ens ajudem a no caure en el pessimisme i negativitat, sinó a caminar sempre cap endavant amb la virtut de l’esperança ben activada.
Finalment, vos deman que ens porteu sensibilitat. Correm el perill de tornar-nos indiferents, impassibles, apàtics, despreocupats, escèptics davant les realitats negatives que ens envolten i perduren, com la pandèmia, la violència masclista, l’escalfament del planeta, la gent desvalguda que tenim ben a prop. Que el nostre cor no s’endureixi i que siguem sensibles duent a terme les accions concretes que puguin estar al nostre abast o en la nostra mà. Així serem més humans.
Com sempre, estic segur que atendreu les meves peticions i, en aquest any nou que poc queda per arribar-hi, ens donareu ànims per mirar de fer feliços aquells que ens envolten.
Vos estim.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba