DeporteNoticias

Moha, responsable de l’Escoleta del C.D. Manacor: “A l’Escoleta fem activitats on ells i elles se diverteixen molt, i al mateix temps fan una gran feina de profit de cara al seu futur”

Redacció

Aquesta setmana, des de «Manacor Comarcal», ens hem posat en contacte amb en Mohamed Messaoudi El Bachiri, i que totes les persones vinculades al futbol i al món que enrevolta al C.D. Manacor, així com les seves amistats, el coneixen com «en Moha». Ja fa molts d’anys que està vinculat al club manacorí, i amb ell hem cregut oportú tenir una xerradeta, ja què, des de la temporada passada, a més de ser entrenador de diversos equips de la cantera del club, també és el màxim responsable i director de l’Escoleta del C.D. Manacor, dirigit a nins i nines que vulguin iniciar-se dins aquest món.

Com sempre que el sol.licitam, molt amablement ens contestà a les preguntes.

– Moha, és el teu segon any com a director i màxim responsable de l’Escoleta del C.D. Manacor, però ja fa anys en que començares a entrenar a al.lots d’aquestes edats juntament amb altres entrenadors. Quants anys fa en que començares amb al.lotets tan petits?

– Com tú bé dius, aquest és el segon any en que som el màxim responsable de l’Escoleta del C.D. Manacor, però no només duent a terme els entrenaments, sino tot el que enrevolta l’Escoleta, ja sigui publicitar-ho, parlar amb els pares,… absolutament tot. En quan als meus inicis d’entrenaments amb al.lotets petits, ja fa 10 anys. En feia 11 en que vaig començar a col.laborar amb el club manacorí, i l’any següent, juntament amb n’Abel Julve, vam posar en marxa l’Escoleta, on cal dir que feia anys que el C.D. Manacor no tenia una activitat específica per aquestes edats, i tenc molt bon record d’aquell any, ja què varem tenir més d’una cinquantena d’al.lotets; va ser un èxit.

– A partir de quina edat, i fins a quina edat, es poden apuntar a l’Escoleta del C.D. Manacor?

– Nins i nines, a partir dels 3 i fins als 6 anys. És a dir, a partir de 2017 per amunt.

– Quin tipus d’entrenament les feis fer en aquestes edats?

– La veritat és que no li podem dir entrenament. Per noltros, en aquestes edats, el que volem és que s’ho passin molt bé, això lo primer de tot, per tant, feim diversos jocs amb ells, començar a iniciar-los dins el món del futbol, i fent-los jocs de coordinació, de fer-los pensar, aprendre a prendre decisions en poc temps. És a dir, activitats on ells i elles se diverteixen molt, i al mateix temps fan feina de profit.

– El problema en aquests temps que ens han tocat viure degut a la Covid-19, els entrenaments es deuen limitar en nombre d’al.lotets a un mateix grup, no?

– Així és. Actualment hem de tenir un poc d’esment, i per tal motiu, farem grups reduïts, que inclús te diria que molt millor per noltros i pels pares, ja què les tenim encare més controlats.

– La temporada passada eren una trentena de nins i nines que s’apuntaren a l’Escoleta. Enguany, amb la Covid-19 encara al damunt, no creus que serà bastant més complicat arribar a aquesta cifra?

– És clar que serà més complicat degut a la pandèmia, però t’he de dir que no em pensava que, a cinc dies de l’inici, ja tenir inscrits una vintena de nins i nines, per tant, a hores d’ara ja tenir a tots aquests ninets i ninetes apuntats, ja ho veig un èxit. I és que tant la inseguretat dels pares degut a la pandèmia com els problemes econòmics que pateix molta de gent pel mateix motiu, pensava que hi hauria més lentitud a l’hora d’inscriure als ninets. I, si arribam a la trentena de nins i nines inscrits com la temporada passada, crec que serà un èxit total. Al cap i a la fí, cal tenir en compte que això és molt bò també pel C.D. Manacor, perque, com més ninets i ninetes s’apuntin a l’Escoleta, en uns quants anys el club tendrà més jugadors/es per fer equips a partir de Prebenjamí, cosa que aquests darrers anys ens ha costat molt formar equips Prebenjamins perque no bastaven els que

teniem.

– Supòs que el més complicat per aquesta atípica temporada 2020-2021 en quant a l’escoleta, seran aquelles jornades esportives que se celebraven amb altres Escoletes d’altres clubs dels voltants…

– Clar, pel tema de les aglomeracions, però confiam que desde la FFIB, i principalment des de la Conselleria de Salut del Govern, es trobaran fòrmules per fer qualque coseta. També te diré que, aquesta temporada, en iniciar-se els partits de Tercera Divisió del C.D. Manacor, durant el descans tenim previst en aquells quinze minutets fer una sèrie de partidets amb tots els de l’Escoleta.

– Pot ser una idea interessant, a veure si així no es veu tant de ciment a les graderies. A més de l’Escoleta, a quins altres equips entrenes aquesta temporada?

– Aquesta temporada, apart de l’Escoleta, entreno a l’Aleví Manacor A, el Cadet Olímpic B, i també com a segon entrenador de l’Infantil Manacor A.

– I diguem Moha, honestament, com t’ho fas: Estàs contractat per una empresa durant el dia, i els capvespres ets el màxim responsable de l’Escoleta, i entrenes a tres equips. Te queden hores buides?

– Ja ja jaaa!, ara m’has fet riure. Així com ho dius, pareix que tenc moltes hores ocupades de feines durant el dia, però no te pensis, ho puc dur. Els dies que no toca entrenaments d’Escoleta, que seran els dilluns, dimecres i divendres, entreno als dos equips en què som el 1º entrenador i el que entreno com a segon. Però te diré que, al temps actual encare he de cercar més hores i temps, ja que estic compromès, i sa dona no sé que em dirà si estic tant de temps al camp de futbol. Ho farem venir bé.

– Tornem a l’Escoleta. Suposo tendràs ajudants…

– Sí. Jo sempre hi seré, i també tendré dos entrenadors més.

– Per acabar, que les diries a aquells pares que al seu fill o filla les fa ganes venir a provar-ho…

– Lo primer de tot, que vénen a un lloc segur, ho tendrem molt present, i després perque les dono paraula que el seu fill vendrà content/a als entrenaments i sortirà d’allà encare més content/a. No poden apuntar-se a un lloc millor, on viuran fantàstiques experiències, tant per fer nous amics i amigues, com per disfrutar de fer aquest esport i gaudir dels entrenaments.

– Per acabar amb aquesta entrevista, direm que els entrenaments de l’Escoleta seran al campet de “na Capellera” els dimarts i dijous, de 17’30 a 18’30 hores, i per a tots aquells pares que els pugui interessar, poden enviar un whatsap al telèfon 666 18 25 81, donant el nom complet del nin/a, any de naixement i nº de DNI.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba