ComarcaNoticias

Ha mort Joan Mesquida Ferrando

Magdalena Ordinas

In Memoriam Joan Mesquida Ferrando

Joan Mesquida Ferrando (Felanitx, 1962), va morir el passat dilluns dia 19 a Palma, després de lluitar uns mesos contra un càncer. Mesquida havia anunciat el passat 15 de març a través del seu compte oficial de Twitter que estava sent tractat de l’esmentada malaltia amb aquestes paraules, «Des de fa un mes estic sent tractat d’un càncer a l’Hospital Públic de Son Espases a Mallorca». A més va agrair el treball dels professionals sanitaris amb aquestes paraules. «Us puc dir que els aplaudiments d’ahir als professionals sanitaris els multiplique per infinit. El meu agraïment per la seva professionalitat, atenció, humanitat M’emociona!»

Joan Mesquida, era llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia, i Dret per la Universitat Complutense de Madrid. Després de treballar a un buffet d’advocats de Madrid, va començar a treballar a les institucions públiques, com a funcionari, i més endavant com a sotsdirector i director del àrea econòmica a l’Ajuntament de Calvia. Començant després la seva tasca a institucions públiques. Va ser diputat pel PSOE en el Parlament de les Illes Balears i conseller del Consell de Mallorca.

A més, en posterioritat va ser Conseller d’Hisenda i Pressuposts del Govern Balear, durant el primer pacte de Progrés (1999-2003). Sempre es va destacar per intentar millorar la financiació de las illes, i a més va ser un dels impulsors de l’Ecotaxa i va  ser Secretari d’Estat de Turisme.

Durant la seva trajectòria política,   va ocupar a més, alts càrrecs tant en el Govern Central com a l’Ejectiu autonòmic. Cal destacar que Mesquida va ser Director General de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, com a director general de la Guàrdia Civil va voler crear equips d’agents en contra de la corrupció urbanística, a més de negociar l’alto el foc amb ETA.

Mesquida, va abandonar la militància socialista al març de 2018, després de 32 anys de permanència. En aquell moment va explicar que havia estat «una decisió meditada i fruit d’una llarga reflexió». Des de llavors, les especulacions sobre la seva possible incorporació a Cs van ser freqüents, especialment després d’haver anat participant al llarg de 2018 en diversos actes convocats per la formació taronja. Finalment, Mesquida es va afiliar a Cs al juny de l’any passat.

Segons els seus familiars i amics, en Joan, va mantenir fins el final dels seus dies intactes les seves  ganes de viure i la seva il·lusió per millorar el país.

Durant la seva dilatada carrera va rebre diverses condecoracions, entre elles, la d’Oficial de la Legió d’Honor de França, la Medalla d’Honor de la Policia Nacional de França, la Medalla d’Or dels Carabinieri d’Itàlia, l’Estrella Cívica de Colòmbia, la Gran creu de l’Ordre del Mèrit Civil d’Espanya, la Medalla d’argent de la Policia Nacional d’Espanya o la Creu de plata de la Guàrdia Civil.

Joan Mesquida era germà del conegut metge Toni Mesquida i del jutge Bartomeu Mesquida.

Tot l’equip de col·laboradors i director del Manacor Comarcal, ens unim a  les nombroses mostres de condol que ha rebut la família. Descansi en Pau!.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba