ActualidadComarcaEntrevistasNoticias

Mateu Puigròs, Batle de St. Llorenç: «Cal aclarir que el menjar que fa l’empresa de catering es duu de manera prioritària als afectats»

Chema Sánchez

Minuts abans de parlar amb ell, Mateu Puigròs Sureda (Son Carrió, 1958) xerra amb els companys de IB3. Just després, atén la demanda d’una llorencina que es mostra indignada amb la velocitat dels cotxes en un determinat tram de Sant Llorenç. Ell no dubta en mostrar-se sol.lícit i atent a totes les preguntes i peticions que li fan els periodistes i ciutadans del seu poble. Quan passam a entrevistar-lo per “Manacor Comarcal”, succeeix el mateix. Respon de manera clara i concisa, sense tecnicismes i sempre escoltant amb molta atenció. Mateu ja porta més de vint anys com a batle de Sant Llorenç, i a mesura que ha passat el temps, ha guanyat rellevància pública. És amb la torrentada del dimarts 19 d’octubre quan mitja Mallorca (i Espanya) l’ha pogut conèixer vertaderament.

– Mateu, com està Sant Llorenç dues setmanes després de la torrentada?
– Encara no hem aconseguit la normalitat que volíem, però s’està treballant molt per aconseguir que els nostres ciutadans puguin tornar a la seva rutina de cada dia. S’ha millorat bastant en el que respecta a la neteja del poble, però encara queda molt per fer.
– Ha anat bé la tornada a classe dels joves llorencins?
– Ha anat molt bé. Varen tornar a classe concretament el dilluns 15, i la veritat és que la volta a la rutina dels nins els ha ajudat molt per retornar a la vida normal. Tot i això, durant tots aquests dies hem dotat d’equips d’ajuda psicològica a les aules, per si hi havia cap problema amb qualsevol nin.
– Què li ha parescut la labor d’aquest gran nombre de voluntaris en ajudar amb el que fes falta?
– Des de l’ajuntament esteim molt agraïts a moltissima gent que ens ha ajudat des del primer dia. Associacions, empreses privades, administracions… només tenim paraules d’agraïment. Gràcies a ells hem pogut tirar això endavant de manera més ràpida i efectiva.
– Ja que treim el tema dels voluntaris, m’agradaria saber per què el passat cap de setmana es van suspendre els deures del voluntariat, i tot i així hi va acudir l’empresa de catering a fer menjar. De fet, se diu que varen fer pilotes amb patates per a més de 500 persones…
– És important aclarir això. El menjar que fa l’empresa de catering sempre es duu de manera prioritària als afectats per la torrentada, no als voluntaris. Si llavors hi ha menjar de sobra, aquest menjar també es reparteix entre els voluntaris. Per altra banda, la passada setmana es va suspendre el treball dels voluntaris per dos motius: en primer lloc, perquè la gent necessitava uns dies de tranquilitat, i una manera de desconnectar era amb la suspensió temporal del treball dels voluntaris. El segon motiu es relaciona amb el descans dels propis voluntaris, que han treballat molt des de que han arribat a Sant Llorenç.


– Es calcula que hi ha més de 300 cases y 300 vehicles afectats per les inundacions, per tant, entenc que el nombre de reclamacions s’ha disparat. Té esperances de que les ajudes arribin aviat? Com arribaran aquestes ajudes?
– Noltros esperam i desitjam que les ajudes que han promès les administracions arribin aviat als afectats. De fet, això serà el que realment farà a Sant Llorenç tornar a la normalitat. Quant a l’arribada de les ajudes, són les administracions les que fixen els criteris per a distribuir les ajudes. Aiximateix, des de l’ajuntament esteim ajudant a l’hora de tramitar les ajudes, per agilitzar tot el procés.
– És cert que ja s’han arribat als 800.000 euros en ajudes econòmiques de particulars pels afectats?
– Així és. Tenim comptabilitzats uns 800.000 euros, que han estat ingressats als tres comptes de l’Ajuntament vinculats a Banca March, Bankia i Caixabank.
– Què opina vostè personalment sobre les visites del president del Govern i dels Reis?
– Jo crec que la visita del president del Govern va ser…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba