ActualidadComarcaCulturaSant Llorenç

Mateu Morro presentà el llibre “Els Norats (1936-1949)” a Son Carrió

El passat dilluns dia 26 a la biblioteca de Son Carrió, Mateu Morro presentà el seu llibre “Els Norats (1936-1949)”, de Illa Edicions, on explica la història d’Honorat Tries (pare) i Jaume Tries (fill), els quals es veren obligats a fugir a les muntanyes per no acabar en mans dels falangistes després del cop d’estat del general Franco del 18 de juliol de 1936. Mateu Morro és l’autor d’aquest relat històric que ha pogut reconstruir gràcies, sobretot, a la memòria oral dels santamariers que visqueren la guerra i la postguerra.

Un moment de la presentació del llibre de Mateu Morro, a la biblioteca de Son Carrió


De manera amena, Morro va explicar que l’obra es divideix en tres grans capítols. En el primer, Morro repassa la militància política dels Norats, un lligat al socialisme i l’altre al comunisme al poble de Santa Maria. El segon està dedicat a la fugida a la muntanya, on s’expliquen tots els amagatalls i pobles per on van romandre amagats. En l’últim capítol es narra el desenllaç final de tota aquesta història, amb l’exili a l’Alger.
La propera setmana, Manacor Comarcal publicarà una interessant entrevista amb l’escriptor i polític sobre aquesta obra.
Per acabar, passem a detallar la resta de programació que falta per donar el punt i final a les Festes de Sant Miquel de Son Carrió.

Mateu Puigròs i Mateu Morro, durant l’acte de presentació

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba