ActualidadCulturaNoticias

L’IES Manacor aconsegueix el 1r premi en la fase autonòmica dels Premis Buero de Teatre Jove de la Fundació Coca Cola

web

Magdalena Ordinas
Des de fa 14 anys es celebren a nivell estatal els Premis Buero de Teatre Jove, que inclouen les categories centre escolar i no escolar.
El passat dimarts dia 6 de juny, al Teatre Xesc Forteza de Palma, els alumnes de l’IES de Manacor, centre escolar de 1r i 2n de batxillerat, dirigits per Antoni Rosselló, aconseguiren el 1r Premi centre escolar (fase autonòmica) per la funció que presentaren i estrenaren a mitjans març, “La filla del mar”, d’Àngel Guimerà. Un clàssic molt conegut dins la literatura catalana, i també fora de les nostres fronteres. Una tragèdia pura i dura.
El jurat, format per professionals de l’escena mallorquina, valoraren positivament el muntatge i l’actuació dels joves actors i actrius. Ara els queda esperar el veredicte del jurat nacional que valorarà cada finalista de les diferents comunitats autònomes presentades a concurs, i d’on sortiran tres finalistes escolars per anar a Madrid a representar les funcions al teatre Valle-Inclán (del 28 de juny al 3 de juliol, dia de gala final dels Buero Estatals).
Els afortunats, podran viure juntament amb altres joves, experiències i el campus que organitza cada any la Fundació Coca-Cola, entre els futurs intèrprets (tallers de veu, de cos, malabars, improvisacions, etc.) i tota casta d’activitats del món de la interpretació.
Manacor s’ha presentat en nombroses ocasions, arribant cinc vegades a la fase final a les diferents categories, tant escolars com no escolars.
Tres d’aquestes obres eren d’Antoni Rosselló. Les funcions presentades al llarg d’aquests anys, sempre han estat parlant el català. Això mai no ha estat un obstacle pels joves actors i tampoc per l’organització del concurs.
A la gala autonòmica, hi va haver mencions especials per un grup de l’IES Mossèn Alcover de Batxiller, per la interpretació de “Dones de Shakespeare”, i també a la millor interpretació autonòmica, per Joan Ferrer, en la funció “Traduccions”, també de Mossèn Alcover. Tots els intèrprets són de Manacor o de la comarca.
Enhorabona de part de tots els que feim “Manacor Comarcal”.

web3

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba