Sin categoría

L’Ajuntament de Manacor contracta 56 treballadors gràcies al programa SOIB Reactiva

Els contractes tenen una durada de 4 mesos i una vegada finalitzats, se’n contractaran  53 més  

L’Ajuntament de Manacor compta des d’aquest dimecres amb 56 persones contractades mitjançant  SOIB Reactiva 2020, un programa de contractació pública adreçada a Ajuntaments i Consells  Insulars. Els treballadors són persones desocupades a causa econòmica provocada per la Covid-19,  joves menors de 30 anys a l’atur i persones desocupades de llarga durada, amb l’objectiu de  mantenir les seves habilitats competencials i facilitar la seva requalificació professional.  

Els contractes tenen una durada de 4 mesos i una vegada finalitzat aquest primer torn, en començarà un altre de 53 persones més.  

El programa s’estructura en funció de les peculiaritats del col·lectiu al qual va adreçat. La línia 1 va  dirigida a joves menors de 30 anys a l’atur; la línia 2 s’adreça a persones desocupades de 30 anys o  més, aturades de llarga durada; i la línia 3 va dirigida a persones aturades de 30 anys o més, de curta durada, afectades directament per la crisi econòmica causada per la Covid-19 

L’Ajuntament de Manacor ha contractat 23 places de la línia 1 (persones desocupades menors de 30  anys). Concretament:  

 • 10 peons manteniment 
 • 1 graduat/da en Història/Història de l’Art 
 • 1 graduat/da en Pedagogia 
 • 1 graduat/da en Filologia Catalana 
 • 1 auxiliar administratiu/va 
 • 4 informadors/es ambientals 
 • 2 ambientòlegs/geògrafs 
 • 1 animador/a sociocultural 
 • 1 tècnics/a comunicació audiovisual 
 • 1 graduat/da educació infantil  

Línia 2- Persones desocupades de 30 anys o més, aturades de llarga durada (12) 

 • 10 peons manteniment 
 • 2 xòfers 
 • Línia 3- Persones desocupades de 30 anys o més, no aturats de llarga durada (22) 
 • 11 peons manteniment 
 • 2 xòfers 
 • 2 informadors/es ambientals  
 • 4 oficials manteniment
 • 1 graduat/da arquitectura 
 • 1 graduat/da Història de l’Art  
 • 1 auxiliar administratiu/va 

Totes aquestes persones, que s’incorporaran el proper dilluns 28 de desembre als seus llocs de feina,  estaran repartides entre el departament d’Educació i Cultura, Medi Ambient, Comunicacions,  Serveis Generals, Esports, Cementiri, Urbanisme, l’Escola Municipal de Mallorquí i el Museu  d’Història de Manacor. Entre les tasques que duran a terme hi ha el manteniment i conservació de  les escoles públiques, tenir cura de les instal·lacions esportives, voravies i infraestructures  municipals, un equip d’informadors sobre la normativa de neteja viària i de recollida selectiva de  residus, suport pedagògic als tallers del Museu d’Història, atendre la demanda de tallers lingüístics  dels centres educatius, etcètera.  

El progama té un pressupost total d’1.026.142 euros.  

Presentació al Teatre de Manacor 

L’Ajuntament de Manacor ha donat la benvinguda a aquests 56 treballadors amb un acte al Teatre de Manacor, que ha comptat amb totes les mesures de seguretat. A l’acte, el batle de Manacor, Miquel  Oliver ha destacat als treballadors que «l’oportunitat no només és vostra, sinó també de  l’Ajuntamernt de Manacor perquè podrem fer millores i projectes que de vegades queden pendents.» En aquest sentit, ha assegurat que «l’administració ha de donar resposta a les necessitats que té la  gent, però alhora té molt poc marge de maniobra, pel que aquesta ajuda serà fonamental».  

Per la seva banda, la delegada de Desenvolupament Local, Núria Hinojosa ha afirmat que el  programa SOIB Reactiva «no tan sols dóna llocs de feina, sinó que també nodreix i reforça les  plantilles dels Ajuntaments i ens permet tirar endavant projectes que d’una altra manera no seríem  capaços d’executar». Així, ha apuntat que els nous treballadors «faran feina pel poble, per l’interès  general». 

La filòloga catalana Catalina Quetgles, ha parlat en nom i representació de les persones  contractades. «Per a mi és una sort tornar a l’Escola de Mallorquí», ha dit. Quetglas hi va ser fa tres  anys com a becària i ara gràcies a aquest programa hi torna com a treballadora. «Per a mi és com  tornar a casa perquè la directora que hi havia aleshores i l’actual em varen tractar molt bé. Ara  m’agradaria poder participar en altres projectes i ajudar a fer créixer l’Ajuntament de Manacor, si  puc». 

Per la seva banda, el director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern de les Illes  Balears, Llorenç Pou, ha remarcat «lesforç sense precedents» de l’Executiu en aquest programa  davant la situació econòmica i sanitària actual. Així mateix, ha destacat la implicació i esforç de  l’Ajuntament de Manacor: «És una feina que no tindria sentit sense la feina que fan els ajuntaments.  Manacor és dels ajuntaments que més s’ha bolcat per aprofitar aquests recursos i aprofitar aquesta  oportunitat de donar feina durant els propers 4 mesos», ha conclòs. 

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba