ActualidadNoticias

La Zona de Prioritat per a Residents entra en vigor al centre de Manacor donant prioritat a la informació als veïns

1.100 vehicles de residents del centre de Manacor ja compten amb autorització per  circular dins la ZPR 

La ZPR del centre de Manacor ja és d’aplicació des d’aquest dilluns 15 de març a seixanta-set  carrers de la ciutat. L’entrada en vigor de la norma s’ha produït aquest dilluns amb tota normalitat i  sense cap incident. Els accessos a la zona compten amb senyals verticals i també amb franges  viàries de color magenta impreses damunt la calçada. La Policia Local ha duit a terme tasques  informatives als vehicles que circulaven dins el perímetre delimitat en què la prioritat és per als  vianants i bicicletes i la velocitat màxima és de 20 quilòmetres per hora.  

Fins aquest dilluns, s’han generat 1.100 autoritzacions de vehicles dels aproximadament 1.900  residents que hi ha al centre de Manacor. Així mateix, hi ha unes 500 autoritzacions amb  documentació aportada pendents de revisar i validar. D’altra banda, s’han sol·licitat 45  autoritzacions puntuals, de persones no residents al centre de Manacor.  

El punt d’informació de la ZPR de la plaça Constitució ha atès unes 800 persones des del 9 de març. Sis informadors fan feina entre les 10 h i les 13 h i les 16 h i les 19 h de dilluns a divendres, i de 9 h  a 14 h els dissabtes, per atendre els dubtes dels ciutadans i facilitar els tràmits a aquelles persones  que no tenen competències digitals.  

D’altra banda, l’Ajuntament de Manacor fa feina en acompanyar la ZPR d’una campanya de foment  del comerç local. La ZPR del centre de Manacor inclou una trentena de places d’aparcament  comercial d’alta rotació (45/60 minuts màxim) al carrer Príncep, carrer Olesa, plaça Constitució,  carrer Rector Caldentey i carrer Amargura. Aquestes places d’aparcament també comptaran amb el  distintiu color magenta. La filosofia de la mesura és la d’implantar un model semblant al de moltes  ciutats europees que ja han posat en marxa amb èxit la millora de la convivència entre la circulació  de vehicles i les persones, amb importants efectes positius sobre l’activitat econòmica, ja que les  compres i l’accés a les terrasses resulta molt més senzill i esdevé una experiència molt més  agradable. 

«Únicament reordenam el que ja existeix», ha recordat el delegat de Medi Ambient i Mobilitat,  Sebastià Llodrà, qui ha afegit que «els residents hi guanyen en qualitat de vida i feim una passa més  per convertir Manacor en un centre comercial a cel obert en què és agradable passejar». En aquest  sentit, Llodrà recorda que tant el tren com els aparcaments subterranis de Na Camel·la i de la plaça  de Sant Jaume són una bona opció per a aquelles persones que vénen d’arreu de la comarca fins al  centre de Manacor.  

Cal recordar que poden accedir a la ZPR del centre de Manacor els residents i les persones que  tinguin un garatge privat a aquesta zona, els serveis públics (cossos de seguretat, bombers,  ambulàncies, vehicles municipals,…), els propietaris de negocis situats dins la ZPR, els vehicles  comercials que realitzin operacions de càrrega i descàrrega, els taxis i serveis públics de viatgers en  acte de servei, els vehicles que transporten malalts greus o persones amb mobilitat reduïda des de o  fins algun immoble situat a la zona, els vehicles amb permís especial atorgat per l’Ajuntament de  Manacor per a realitzar alguna operació esporàdica degudament justificada. 

En tots els casos s’ha de sol·licitar autorització, mitjançant la plataforma web  www.mobilitatmanacor.cat Hi ha quatre tipus d’autoritzacions, que han d’exhibir els vehicles: 

– Residencial: es genera automàticament només introduïnt la matrícula del vehicle al sistema. No  cal aportar documentació addicional. El distintiu és de color verd. Els residents poden circular i  estacionar dins l’àmbit de la ZPR.  

– Garatges: cal aportar documentació que acrediti l’ús o propietat d’un aparcament. El distintiu  també és de color verd. Els vehicles amb aquesta autorització poden circular per dins la ZPR però  només poden estacionar dins els garatges que han acreditat.  

– Comercial: per aconseguir l’autorització, que és de color groc, cal aportar documentació (llicència d’obertura, IAE, etc…). Els vehicles amb aquesta autorització poden circular i fer operacions de  càrrega i descàrrega dins la ZPR però no hi poden estacionar. 

– Puntual: per obtenir aquesta autorització, pensada per a casos excepcionals, cal fer-ho mitjançant  la pàgina web. En aquest apartat hi podem trobar els següents supòsits preestablerts: transport de  persones amb mobilitat reduïda, accés amb permís policial, accés per obres, accés per operacions de càrrega i descàrrega autoritzades, transport de clients a establiments turístics, accés per a una  operació esporàdica degudament justificada,…En aquest cas no caldrà imprimir el document, que  serà vàlid per una data concreta. Amb aquest permís només es podrà circular i fer una aturada, però  no estacionar dins els límits de la ZPR.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba