ActualidadNoticias

La Festa de Sant Jaume, o el recobrat poder de convocatòria, gràcies a l’Obreria de Sant Jaume i resta de col.lectius col.laboradors

Manacor ja no és només el poble de les cent festes i cada una al seu aire. A partir d’enguany, per afegitó també les acaramullam. Mentre a Porto Cristo encetaven la recta final de les Festes del Carme 2017, a Manacor ciutat la Mulassa ja participava a cercaviles i el divendres, a més d’altres actes i convocatòries, es celebrava la cursa nocturna l’Enxaneta, després d’un any d’haver-la perduda i ara feliçment recobrada gràcies al seny de qui sigui i a la bona feina de la Colla Castellera Al.lots de Llevant.

La Fira Nocturna Artística i Artesana de Sant Jaume, i altres atraccions com la Festa del Vi Casolà

Ja devers les 11 del matí del dissabte dia 22 de juliol, els més petits participaren de les “corregudes des Cós”, que curiosament tingueren lloc entre les places Weyler i Rector Rubí.
Ja després de les 18 hores començà, a càrrec de la mateixa Obreria de Sant Jaume, i baix la coordinació d’Antoni Llinàs, la festa del Vi Casolà. La festa començà amb una conferència al pati de la Torre del Palau on es presentà el llibre “Vinyòvol, un vocabulari pagès de la vinya i el vi”.
Els qui participaren de la posterior degustació de la mostra, varen tenir l’oportunitat d’ensaborir un vi que no es troba als comerços. Un vi fruit de l’artesana elaboració de particulars i del que les més vegades un ho ha de tenir molt bé per arribar a una botella.
A la mostra hi participaren 11 artesans de diferents pobles de Mallorca com Felanitx, Vilafranca, Binissalem, Sant Joan, i per descomptat Manacor.
Ja prop de les nou del vespre, la Fira Nocturna començava a cobrar vida de bon de veres i milers de persones compareixien per sopar a la fresca i passejar, admirant una molt interessant exposició de cotxes i motos d’època, i també per les gairebé devers 70 parades d’expositors, tots ells firaires artesans, artistes i dissenyadors, distribuïts per la Plaça Ramon Llull i l’Avinguda del Torrent.
Però, i al manco durant les dues primeres hores del vespre, el sector de la fira on l’animació fou major fou als dels tallers participatius pel disseny i la creació dels més petits.

La intensa jornada capvespre-horabaixa-vespre del dilluns, entre l’Encamisada i el
Córrer l’Anell

Més de cinc hores seguides de marxa, són moltes hores seguides de marxa per un horabaixa vespre del mes de juliol… A les 19’30, el Síndic Jove rebia el penó, i acte seguit els…

TOTA LA INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA, AMB MÉS FOTOGRAFIES INÈDITES.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba