ActualidadComarcaNoticias

Fotografies d’unes “rares” Festes Patronals de s’Illot 2020 per un ditxós virus

Fotografies d’unes “rares” Festes Patronals de s’Illot 2020 per un ditxós virus

Magdalena Ordinas

El divendres dia 14 d’agost, el concert de la Banda de Música de Manacor, encetava unes Festes Patronals de S’Illot 2020 molt especials, on es respectaren totes les mesures de prevenció i seguretat per tal de garantir el compliment imposat pel Consell de Mallorca davant la crisi de la Covid-19.

Enguany, amb gran encert, el regidor de Festes Artur Aguiló i la comissió organitzadora, canviaren l’emplaçament de les celebracions al camp de futbol, i hem de dir que va ser un encert total, ja que es va poder  habilitar el camp per tres-cents espectadors que van poder guardar les degudes distàncies de seguretat, i a més, els tècnics de sò feren un gran treball i la sonoritat era perfecta.

Tan a l’entrada com a la sortida, els espectadors guardaren les distàncies, i a la sortida ho feren per fileres.

Com deiem, la primera actuació va anar a càrrec de la Banda de Música de Manacor, dirigida per Eduardo Bernabéu, i en el que participaren els components del grup 1 de la banda. Encetaren al concert amb la marxa de Libertadores, seguit dels pasdobles Juanvi, i seguidament el director va anunciar que tocarien l’emblemàtica cançó Tot anirà bé, que va compondre durant el confinament el component de la banda Antoni Galmés. Antoni, guitarra en mà, va dir que aquesta cançó la va compondre en homenatge a tots els metges, personal sanitari, investigadors i de tots els cossos i personal de seguretat, que treballaren a favor de la seguretat dels malalts i que continuen treballant. El nombrós públic assistent va cantar juntament amb Antoni la cançó. Seguidament tocaren el Bequetero, que el director va dedicar al component de la banda Miquel Veny, que emocionat -trobant-se entre el públic- va agraïr la dedicatòria al director. Continuà el concert amb Rimando Cha Cha Cha, La oreja de Vangohg, i de bis la quinta de Beethoven-mambo num. 5 de Pérez Prado, i que quan presentà aquesta obra va dir era una obra molt especial pels silloters i silloteres, ja que en Pérez Prado l’havia composada per a tots ells a la visita que va fer fa dos anys, a S’Illot. En Miquel Veny “Pou”, es va aixecar d’entre el públi, i li va dir: “Això és una collonada”, fent riure de bona gana al públic i músics. Resumint: Va ser un concert molt entretingut i divertit.

El dissabte dia 15, festivitat de la Patrona de S’Illot, el rector de la parròquia Fra Pere Vallespir va celebrar una missa solemne, amb un sermó molt especial, a la que assistiren els fidels, el delegat de s’Illot, Sebastià Nadal, el de Festes, Artur Aguiló, així com la regidora del Partit Popular de Manacor, Maria Antònia Sansó. Es va trobar a faltar la tradicional processó marinera, i la presència dels tambors i cornetes de La Salle, que cada any acompanyaven la festa.

El diumenge dia 13 es va celebrar el Concert Homenatge a la Gent Gran, a càrrec dels Javaloyas, del qual donam complida informació a una altra notícia de la web.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba