ActualidadNoticias

Festes de Son Macià 2017 entre el dissabte 5 i el dimarts 15 d’agost

Antoni Sureda P.
Abans de res cal aclarir als qui no estiguin assabentats de la qüestió, que les Festes de Son Macià i molt especialment des de que les organitza la Comissió de Festes, són molt seves, úniques i adaptables al que sigui si els convé. En el cas d’enguany, l’adaptació és al “Joc de Trons”, hàbilment traduït pel gran mestre traductor del regne a:“Game of Truis”… Mes clar aigua! O no?

Així i tot cal afegir que el trono que es pretén conquerir i pel que s’organitzen totes les mogudes no és de ferro, sinó de garbes. Que per a tranquilitat i seguretat dels qui vulguin anar de festa, no creiem que es vessi tanta sang com a la sèrie. Tampoc creiem que la Reina, sigui o no la nova presidenta de l’Associació de Veïnats, Elisabet Vaquer, tingui cap intenció de fer volar pel aires l’església de Son Macià amb tots els “ocellets” i personal embadalit que es puguin trobar dintre.

Els pendons i banderes de les cases dominants son les que son i tal com pertoca. Així, la casa defensora del nord és la Casa Espork, i es representa amb un porc de matances al penó. La Casa Baraton es representa per una pesseta, i la Llanister per una ovella que espera les tosses… i així successivament incloent la Casa Martell, la Casa Tresgarrons i la Casa Doscaquis.

Així les coses, el regidor delegat de Son Macià Miquel Perelló, manifestà tot més el següent a l’acte de presentació, que com és norma i costum va tenir lloc en mig del rostoll: “En nom de l’Ajuntament de Manacor vull donar les gràcies a tots els que d’alguna manera formen part activa d’aquestes festes, i és gràcies a la implicació de la gent que les nostres festes gaudeixen d’una salut envejable”.

De totes maneres i per informació dels lectors de “Manacor Comarcal”, volem deixar clar que no es tracte d’una equivocació el que el Pregó de Festes que anirà a càrrec de Margalida Caldentey Nadal, s’hagi inclòs ens els actes prevists pel dimecres dia 9 d’agost. Tot malgrat realment les festes comencen el dissabte dia 5 amb la marxa matinera de vestir la Plaça de festa, la competició de tir panxa plena i amb un bon sol, i el Mercadet de segona mà que començarà l’horabaixa, insistim en que si no hi ha el pregó tal dia no passa res i que les coses s’han programades tal com és costum al poble.

Ens trobam idò davant una convidada a participar de 10 dies de festa a un indret molt estimat i especial, on les festes es fan com es feien un temps i amb un humor afegit que de segur ens sorprendrà a tots…

¿Heu de veritat tingut mai l’ocasió de competir mai a un campionat mundial? Idò si no ho heu fet mai de la vida a Son Macià podreu donar compliment al vostre somni. El dia 15 d’agost, darrer dia de festa i a les 1’30 del capvespre, just quant el sol crema el cul a les llebres, inscriguent-vos amb mitja hora d’antelació podreu participar al XVII Campionat Mundial d’Estrangol. Què no sabeu en què consisteix el joc de l’Estrangol? Idò anau-hi i vos n’assabentareu.

Bones festes macianers!!, de part de tots els que feim “Manacor Comarcal”.

 

PROGRAMACIÓ

Dissabte 5 AGOST
– Concurs de ramells damunt l’acera. Veure programa apart.
– 10h., Vestim Sa Plaça de festa.
– Competició de tir al plat. 15’30h., Concentració a sa Plaça.
Lloc: Camp de tir Sa Marina (Son Carrió)
– 18h., Classe-demostració de Body Jam, a càrrec de Sergio Ramos.
– 19h., Mercadet de segona mà.
– Agro-tardeo amb: Noise End
– A continuació, música actual amb el DJ Bernat Garau.
Diumenge 6 Agost
– 18:30h., Baixada de carretons. Inscripcions una hora abans.
Lloc: Carrer Sol.
– 21h., Presentació del llibre “L’agricultura mallorquina del segle XX (1891-1960)”, de Mateu Morro.
Lloc: Centre Cívic.
Dilluns 7 Agost
– 08h., Torneig de Petanca.
Lloc: Pistes de petanca
– Horabaixa esportiu. Entrenament festiu. Preparació per la festa.
– 19:30h., Classe col.lectiva de Zumba, a càrrec de Mar Morales.
Lloc: Pista de bàsquet.
– 20h., Partit de Futbol “fadrins vs casats”.
Lloc: Camp municipal de “Sa Sinia”.
Dimarts 8 AGOST
– Horabaixa esportiu. Entrenament festiu. Preparació per la festa.
– 19h., Iniciació al Yoga. A càrrec de Antonia Roman del Centre Shantayoga.
Lloc: Pista de bàsquet.

TOTA LA PROGRAMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba