ActualidadEntrevistasNoticias

Entrevista a Sebastià Nadal, delegat per a la gestió, atenció i seguiment per a la millora dels serveis públics dels nuclis costaners de Manacor

Antoni Sureda P.

En realitat, al decret de Batlia en què consten les Delegacions Territorials i especials per a Sebastià Nadal Santandreu diu el següent: “Delegar en el Regidor Sebastià Nadal Santandreu, la gestió, atenció i seguiment per a la millora dels serveis públics de Porto Cristo, Cala Anguila, Cala Magrana, Cala Mendia, s’Estany den Mas, s’Illot, Cala Morlanda, Cales de Mallorca i Cala Murada”.
A part de les delegacions dels nuclis de població esmentats, i per si de cas li sobrés temps, cal afegir que Nadal, dins l’àrea de Medi Ambient i Mobilitat, també és delegat especial d’Enllumenat públic, neteja d’edificis, energia renovable i optimització d’energia, subministrament d’aigua potable a domicili i evacuació i tractament d’aigües residuals, així com també de la vigilància de les activitats i usos que es duen a terme a les platges. Quasi res.

– Sebastià, esper que comprenguis que la primera pregunta és obligada: de veritat tu has vingut a bé amb aquestes Delegacions, o les t’han endossades?
– Són moltes delegacions i les duc apuntades per recordar-me’n de totes. Resumint, som regidor delegat de tota la zona costanera i a més tinc delegacions especials a l’àrea de Medi Ambient i Mobilitat, àrea de qui n’és responsable genèric el tinent de Batle Sebastià Llodrà. Són les delegacions especials com les d’enllumenat públic, neteja d’edificis, energia renovable…
– I què farà en Sebastià Llodrà, a part de dur l’estrella o la vara de tinent?
– Ell és el coordinador de l’àrea i li queda per gestionar tot el relacionat amb la mobilitat, que a Manacor no és poca cosa. Cal fer un pla de mobilitat i activar-lo el més aviat possible.
– La primera delegació especial a la qual has fet referència és la de l’Enllumenat públic, que sembla més adaptat per un cementeri que per una ciutat en què les persones puguin circular els vespres pel carrer amb una il.luminació adequada. I referent a la neteja dels edificis, no fa molt temps es va aprovar una concessió per tres anys més… Què penses proposar al respecte?
– Com segurament recordaràs, els qui ara som a l’Equip de Govern teníem la intenció de que fos una de les tasques que es transferissin a l’Empresa Municipal SAM, però els qui governaven llavors i que ara són a l’oposició, fort i no et moguis es decidiren per una concessió del servei per a tres anys. Ara es tractarà de vigilar el bon compliment del plec de condicions, actuar en conseqüència si no es fa la feina ben feta i preparar tota la documentació perquè d’aquí a tres anys es faci responsable d’aquesta gestió la SAM.


– Te supòs conscient de que sovint les coses s’allarguen més del compte i que tal volta seria positiu maniobrar el necessari com per assegurar una majoria progressista per a dos mandats electorals seguits… Ho teniu en compte?
– Som plenament conscients de que moltes de les coses que volem per Manacor, necessiten d’una majoria consolidada per a vuit anys.
– Si realment penses així, no seria bo tenir presents als qui vos llançaren un missatge prou clar i en forma de dos vots (AIPC/SyS), que no pertanyen als grups que ara sou part de l’equip de govern?
– Som conscients de que serà necessari intentar repetir un Govern d’esquerres i de que una bona fórmula podria ser la d’ampliar el pacte, però també crec que és molt prest per intentar fer maniobres en aquest sentit. Els grups d’esquerres hem pujat molts vots a nivell de tot el municipi i la millor manera de demostrar als nostres nous votants que poden confiar en nosaltres, és fent tot el que hem promès fer. Primer cal consolidar els vots rebuts, i en aquest sentit farem feina. Més endavant ja arribarà el temps de les possibles estratègies.
– Una altra de les delegacions especials de l’àrea de Medi Ambient és la de l’aigua. Una aigua no potable, i que ja és ben hora de canviar de qualificació… Teniu notícies de que els partits d’esquerres que governen a la Comunitat i al Consell, reactivin aquell projecte que fa anys quedà aturat per devers Maria de la Salut i que ara caldria fer arribar primer a Petra, per després continuar fins a Manacor i a altres indrets del Llevant de Mallorca?
– El tram de Maria a Petra està…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba