ComarcaEntrevistasNoticias

Entrevista a Marga Vives, regidora de Comptes i Hisenda, Turisme i Fires i Festes de l’Ajuntament de Son Servera

Magdalena Ordinas

Margalida Vives Andreu és la regidora de Comptes i Hisenda, Turisme, Fires i Festes de l’Ajuntament de Son Servera. Amb ella vam tenir una xerrada, i aquestes foren les seves respostes.

– Enhorabona Marga, ja que des de fa dotze anys el seu partit, els Independents per Son Servera, Cala Millor, i Cala Bona, ha governat conjuntament amb el PSOE. Satisfeta del nou pacte de govern que heu aconseguit?
– Cert, si algú ens ho hagués dit fa dotze anys a aquell grup de persones que apostaren per crear un nou partit amb l’objectiu de fer una política diferent, no ho haguéssim cregut. Hem pogut canviar i millorar moltes coses durant aquests dotze anys i ens fa sentir satisfets amb la feina feta. Tot i que els resultats d’aquestes eleccions no varen ser els esperats, hem tengut la possibilitat de poder tornar entrar a l’equip de govern i ho feim des de les àrees en què ens sentim més còmodes i amb un acord amb el Partit Socialista que contempla molts dels punts que nosaltres dúiem al nostre programa electoral, per tant, si som capaços de dur aquests projectes a terme haurà valgut la pena estar dins l’equip de govern per quatre anys més.
– Dins la legislatura que comença ha tornat a assumir la regidoria de Comptes i Hisenda, que ja era responsabilitat seva. Com van deixar les arques municipals a la passada legislatura?
– Deixàrem unes arques municipals sanejades, el que permet afrontar els propers anys amb optimisme. Vam apostar i seguirem apostant per una política que ha incrementat la qualitat dels serveis públics sense incrementar la pressió fiscal a la ciutadania, potenciant un entorn urbà de qualitat, per un ajuntament compromès amb la col.laboració amb els col.lectius locals, reforçant les infraestructures municipals i millorant la seva gestió. Vam anar reduint el deute municipal i transformant l’espai públic per millorar-ne la seguretat i el benestar social, i ho vam fer amb inversions i serveis finançats amb recursos propis o amb l’ajuda d’altres institucions públiques de la nostra comunitat, per continuar amb el compromís de no augmentar el percentatge d’endeutament del consistori serverí.
– A més de tinent de Batle i regidora d’Hisenda i Turisme, per l’actual legislatura ha assumit Fires i Festes. Va ser una petició personal seva?
– Sí, ja vaig dur la regidoria de Fires i Festes ara fa quatre anys, en la qual els Independents hem aconseguit grans canvis a moltes de les nostres festes populars, especialment a les de Sant Antoni, a més d’actes que ja estan molt consolidats i que fa uns anys no teníem, com ara la Fira Nocturna, la Nit de l’Art, la Nit de Vins, anar a Completes, el nostre mocador sant antonier tan identificatiu del nostre poble, etc. Dins Festes m’agradaria comptar amb més participació ciutadana a l’hora d’organitzar alguns actes festius, i el meu objectiu serà crear grups de feina de diferents edats i diferents interessos per tenir uns programes de festes més diversos i més participatius. La festa la fa el poble i és el poble que ha de decidir quina festa vol.


– Les regidories que ha assumit duen feina. Tindrà dedicació exclusiva?
– Sí, passaré d’un 80 a un 100% de dedicació.
– Els seus companys de partit que també han sortit elegits, quines regidories han assumit?
– En Miquel Espases estarà al davant de Medi Ambient i na Marga Bonet durà Serveis Socials.
– Quins són els seus objectius per a la regidoria de Turisme?
– A Turisme el gran objectiu serà desenvolupar la marca East Mallorca amb els municipis de Llevant, projecte que ja hem iniciat i des del qual tenim moltes idees que esper poder dur a terme els propers anys, com ara esdeveniments esportius i la creació de productes que revaloritzaran la nostra comarca en temporada baixa. La recuperació de les nostres platges per part de Costes també serà el nostre cavall de batalla, tenim unes platges molt malmeses pels darrers temporals i necessitam desenvolupar un pla d’acció per recuperar-les, respectant sempre el seu equilibri natural, és clar.
– Quins projectes té per Hisenda?
– Des d’Hisenda, com ja hem parlat al principi, hem aconseguit tenir unes arques sanejades i hem reduït el deute d’un 110% a un 30%, tot i que mentre existeixi la llei Montoro seguirem estant sense poder disposar dels nostres recursos a favor dels ciutadans, però esperam…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba