DeporteNoticias

Entrevista a Jaume Mut, tècnic del C.D. Manacor, a hores del gran Derbi Cardassar-Manacor

Pep Lluís Veny

Com ja sabran els lectors “futboleros”, aquest proper cap de setmana comença la Lliga a la Tercera Divisió, i hem cregut oportú que, qui millor per entrevistar en aquest inici, que al flamant nou fitxatge del C.D. Manacor per la seva primera plantilla, l’entrenador Jaume Mut, un tècnic que, només saber de la seva incorporació, ha il.lusionat molt a l’afició manacorina, i si li afegim els grans fitxatges que ha fet la Directiva, podem dir que serà una de les millors plantilles de la categoria i que sí ò sí ha d’estar adalt de la classificació.

En Jaume, molt amablement va contestar a totes les nostres preguntes.

– Jaume, primer de tot, m’agradaria que ens contassis, a una setmana de jugar el primer partit de Lliga de la 2020/21,… com veus als teus jugadors de cara a l’inici?

– Crec que físicament l’equip està molt bé, du moltes setmanes fent feina, i això els ha duit a tenir ja un físic important. L’únic hàndicap que tenim es que és un equip nou i entrenador nou, jugadors vinguts d’altres equips, i el problema d’haver jugat molt pocs partits amistosos. Com a equip, encare és un dubte saber com funcionarem en aquest inici, però bono, amb la feina que s’està fent hem avançat molt. De totes maneres, com et deia, haver disputat pocs amistosos ens restarà potencial tàctic a l’inici de Lliga, però… no hi ha excusa que valgui: sí o sí farem tot el possible per estar “a tope” diumenge que vé. Pels equips que més o manco hauran mantingut el bloc, serà més fàcil per ells, com és clar, i un d’aquests és el primer rival que tindrem, el “Carde”.

– Quants d’amistosos haureu jugat abans de l’inici de Lliga?

– Haurem jugat tres amistosos: el primer fou contra el Collerense a “na Capellera” i guanyarem 3-0, el segon dins Constància i guanyarem 1-3, i el tercer i darrer dins Platges i varem empatar 1-1. El nivell dels meus ha estat molt bò; més del que m’esperava, jugant amb rivals importants i crec que ho hem fet bé. De totes maneres, les Pretemporades són un “baremo” que després a la Lliga no et dóna el que realment pot succeir. Ja te dic, la idea era jugar més amistosos. La nostra planificació d’inici era fer 7 ò 8 amistosos, i no n’hem fet ni un 50%.

– A dia d’avui, en principi podràs contar amb tots els efectius?

– A dia d’avui tenim una sèrie de baixes que són dubte de si podran arribar per diumenge que vé, i després en tenim unes altres de confirmades. O sigui, en Tomeu Galmés, Pere Santandreu i Mauri són baixes definitives, i dels altres dubtosos, tenen algunes molèsties d’una pretemporada exigent, però espero que finalment hi puguin ser.

– I el primer partit, tot un gran Derbi, Cardassar-Manacor. Com veus les opcions de sumar els tres punts?, ja què cal tenir en compte que l’equip de Miquel Àngel Tomàs estarà més “rodat” que voltros…

– Els Derbis sempre són especials i és difícil preveure el que passarà a un Derbi, i tenim ben clar que anem a un camp molt complicat, on cal recordar que fa 2 anys que no perden un sol partit dins ca seva, llavors això ja te demostra lo dificultós que serà aquest primer partit de Lliga. Però bono, noltros confiam en tenir opcions de sumar els tres punts com tots els partits que afrontarem i anirem a Sant Llorenç a cercar la victòria, respectant molt al contrari i sabent de la dificultat del rival, sobretot a dins “es Moleter”.

– Pel que veig, en Miquel Àngel Tomàs et té molt d’apreci. La setmana passada, a “Manacor Comarcal” apareixia una entrevista a aquest, i quan li demanavem sobre el Derbi, deia “quin millor partit per iniciar la Lliga que contra el Manacor del “gran” Jaume Mut…

– L’apreci es mutu. Fa molts anys que ens coneixem. Sé que ell em té molt considerat com jo li tenc a ell. Es un gran entrenador i una gran persona, i la veritat, si un pogués triar un partit que li fa ganes jugar són aquest tipus de derbis. I si, per afegitó, coneixes a molts dels seus jugadors i al propi tècnic, és d’aquests partits de que frises de què arribi el dia; inclús té una motivació especial.

– Content dels fitxatges que heu fet?

– Si t’he de ser franc, no me podia ni imaginar que la Directiva fos capaç de formar el grup que s’ha format enguany, i jo estic més que content. Un entrenador no pot demanar més que el que m’han donat “a les meves mans”, sobretot amb la dificultat que tenen les coses enguany, en què tot ha estat molt difícil de preveure, d’organitzar, i al final crec que hem fet una plantilla de jugadors molt important, i espero que ens doni moltes alegries perque, quan vaig arribar a un acord amb la Directiva, ni en somnis pensava que tendria una plantilla com aquesta. Estic molt content del que tenc.

– Així idò, més pressió per tú, no?

– Bono, la pressió que qualsevol entrenador voldria tenir, però una gran plantilla com la que tenen 7 ò 8 equips més de la Tercera Divisió que també aspiren a estar adalt a final de Lliga. Ja te dic, és una pressió que n’estic ben content de tenir-la; millor aquest tipus de pressió, que no tenir una pressió per salvar la categoria o amb l’objectiu de quedar a mitjan lloc. Tenc una plantilla per estar adalt a la classificació, i no m’amagaré gens de dir-ho.

– Els «entenents de futbol» diuen que, amb la plantilla que heu confeccionat, i amb en Jaume Mut a la banqueta, el C.D. Manacor té un equip “que fa por” i que serà allà dalt sí o sí… i amb sèries opcions a pujar de categoria. El que no sé és si, pel cost econòmic que comporta, hi pot estar en aquesta categoria i si ho veuria bé la Directiva…

– Tant Directiva, com jugadors i com Cos Tècnic tenim clar que som un dels  aspirants -com et deia, juntament amb set ò vuit equips més- a optar a una de les tres places que donaran opcions a pujar a Segona Divisió B. Tots estam molt il.lusionats en poder aconseguir-ho. El tema de pressuposts o de si es podria afrontar el que el Manacor estàs a 2a B, és un tema més de Directiva, però totes les informacions m’indiquen que sí, fer el màxim per pujar de categoria. Però clar, estam parlant d’una possibilitat que és molt complicada; tindrem grans rivals, però, al cas de que hi hagués l’opció de pujar, no crec que la Directiva renunciés. Ells també hi tenen una gran il.lusió posada aquest any.

– Aquesta pregunta te la fa en Llorenç “Meco”, corresponsal a Sant Llorenç. La temporada 2014-15, vares fitxar com a tècnic del Cardassar amb el president Joan Fuster, i vareu estar aprop de pujar a 3ª Divisió, en una Regional Preferent que en aquell any fou una de les més fortes que es recorda i que, per afegitó, vareu haver de jugar com a locals a altres camps degut a que es canviava la gespa artificial de “es Moleter”. En tens bons records d’aquella etapa?

– Tenc molt que agraïr al poble de Sant Llorenç i també a en Joan, en aquells temps el president, que en poc temps em va demostrar que hi podies tenir molta confiança amb ell, ja que tot el que em va dir es va anar complint. La llàstima va ser al darrer moment no haver pogut aconseguir l’ascens, perque el “Carde” s’ho mereixia ja, però ara s’ha aconseguit i estic molt content, perque és un club que s’ho mereix i a més té potencial per ser-hi. Recordo que va ser un any molt “guapo”, però difícil perque varem haver de jugar com a locals per Son Servera i per Porto Cristo. D’aquell any hi vaig treure molt bones sensacions del món d’un entrenador, on vaig poder conèixer molta de gent que val molt la pena. Una temporada que no m’empenedeixo gens d’haver-la afrontada. En definitiva, hi tenc molts bons records d’aquell any.

– Després dels darrers fitxatges, a més dels dos sub-23 que pareix ser que pugen, hi deu haver hagut finalment més baixes, no?

– Amb els darrers fitxatges, podem dir que ja no hi haurà més altes ni baixes. Ara mateix tenc una plantilla de 23 jugadors; l’opció és d’inscriurer-ne 22, però bono, noltros contam amb els vint-i-trés que tenim en aquests moments, perque se poden anar incorporant juvenils per si en un moment determinat alguns no estessin al cent per cent.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba