ActualidadComarcaDeporteEntrevistasSant Llorenç

Entrevista al president del C.E. Cardassar, Jaume Soler (1a part)

Pep Lluís Veny / Llorenç Febrer “Meco”
Si fa unes quantes setmanes publicàvem una entrevista amb el Jaume Soler polític (és el proper candidat pel Partit Popular a la Batlia de Sant Llorenç), aquest cop toca parlar amb el Jaume Soler president del C.E. Cardassar.

 • Primer de tot, Jaume, tant per a tu com per la resta de Junta Directiva, afició, i al.lots i nines a qui entrenava, va ser un cop molt dur la pèrdua d’en Mateu Munar fa unes setmanes…
 • Sense cap dubte. És difícil seguir sense en Mateu. Més enllà d’un entrenador, ens ha deixat un gran professional, un molt bon amic i company d’aventures; una persona arrelada al club que sempre ens aportava una solució amb un somriure. Ha estat una pèrdua molt sensible pel poble de Sant Llorenç, especialment per la família del Cardassar i pel món del futbol regional. El seu nom sempre estarà lligat als valors socials que representa el club, una gran pèrdua.
 • A l’acabament de la present temporada, la Junta Directiva que presideixes finalitza els 4 anys de mandat. Tens previst tornar-te a presentar?
 • Al llarg d’aquest darrer mes i mig (de l’1 de març al 15 d’abril) ha estat obert el període de presentació de candidatures, però no s’ha mostrat massa interès per part d’altres grups. Sempre hem pensat que els canvis són positus, ja que es generen noves idees, si més no necessàries a nivell de club municipal, però entenem que no tothom disposa d’aquest temps, tots tenim responsabilitats personals i és complicat, el funcionament del club exigeix una dedicació diària que difícilment la majoria pot afrontar. Funcionem en equip i la majoria tenim clar que ens tornarem a presentar.
 • Creus que en aquest cas, idò, també seguiran la resta o part de l’actual Directiva? Es comenta que alguns no seguiran…
 • La decisió és molt personal. Com tu dius, segurament alguns no seguiran i també hi haurà noves incorporacions, que és necessari. El club té les portes obertes i estarem encantats de rebre a tots aquells que vulguin col.laborar, sigui de la manera que sigui.
 • Molt bé per la vostra part el fet d’anunciar bastant abans la convocatòria d’Eleccions, per si hi ha qualque altre grup interessat…
 • De fet, si no vaig errat, ho marquen els Estatuts. La idea era intentar percebre alguna iniciativa per part de noves Juntes Directives per tal d’intentar agrupar-nos i tenir, entre tots, una major facilitat de treball… però no s’hi ha mostrat interès.
 • Segons pareix, sempre heu tingut el recolzament del consitori, en aquest cas a través de la regidora d’Esports, Antònia Bauzá. Ens ho confirmes?
 • Efectivament. El club sempre ha tengut el suport per part del consistori de la mà de la regidora d’Esports, Antònia Bauçà, i així també ens ho transmeten els distints clubs esportius del municipi. La gestió ha estat molt bona tot i haver presenciat esdeveniments més que complicats, com la torrentada a l’inici de legislatura o la pandèmia, on es van haver de gestionar actes importants a nivell esportiu quan les mesures de seguretat eren especialment restrictives. Uns enfrontaments que a dia d’avui ja formen part de la petita història del club.
 • Per precaució davant el maleït Covid-19, fa dos anys que no celebreu l’acte de presentació de totes les plantilles del C.E. Cardassar. Enyores aquest emotiu acte, amb els components de la cantera, juntament amb l’afició llorencina? Encara és possible aquesta celebració aquesta temporada?
 • Es troba a faltar, i així també ens ho transmeten els aficionats. La presentació és l’acte anual de major importància a nivell de club on sempre s’organitza una gran festa, gratuïta per a tothom, per tal de passar un dia d’alegria amb la petita família del Cardassar. Aquest any es va anul.lar l’esdeveniment amb motiu de la darrera ona de la pandèmia de la COVID-19. Quant a si encara és possible, organitzarem algun esdeveniment, estem mirant dates i analitzant diverses opcions. També volíem aprofitar per a realitzar distints homenatges. Esperem d’aquí uns dies poder treure certa informació.
 • Alguns dels equips de la cantera estan molt ben classificats. Des de “Manacor Comarcal”, recentment ens fèiem ressò de la possibilitat de que la propera temporada, el Club compti amb el desitjat equip femení. Ho veus factible?
 • Personalment és una de les fites de les quals n’estic més orgullós com a president de l’entitat. Cal dir que és un projecte que ja es va iniciar fa uns tres anys, quan l’actual directiva va començar a gestionar el Club Esportiu Cardassar, però sense ser capaç de consolidar-se. Aquest any s’ha aconseguit recuperar l’esperit de l’equip femení, fruit també del moviment d’altres pobles com Artà, Son Servera o Felanitx, que també han consolidat un petit grup d’al.lotes amb ganes de competir. En virtut d’aquest moviment social, propi de les mateixes al.lotes, la directiva s’oferí a dirigir aquest projecte baix el concepte de Futbol Femení Formatiu (FFF), amb la finalitat de consolidar-se i poder, a poc a poc, competir i evolucionar dins un esport on el gènere femení cada dia adopta més importància. Cal ser pacients. Estam molt satisfets amb el grup i esperem que, a poc a poc, es formi un gran equip femení baix les sigles del Club Esportiu Cardassar.
 • Hi ha bona relació entre els diferents Clubs de la nostra zona, com el C.D. Manacor, C.D. Serverense, Escolar,…) Hem sentit rumors de que poc abans d’iniciar la temporada, sempre vos trobau amb clubs que “vos foten” al.lots al darrer moment. És així?
 • La relació és bona entre els diferents clubs de la zona, de fet, tots sabem que és necessari ser solidaris i ajudar-nos entre clubs propers per tal de lluitar pels mateixos drets. El cas dels menors és un tema del què en parlam sovint. En els clubs petits com el Cardassar tenim algunes categories amb un nombre molt curt de jugadors, i si clubs externs se’ls emporten pot implicar que l’equip no arribi al mínim de jugadors per competir, greu problema per les categories formatives. El que defensem és que abans de contactar amb un menor, a través del pare/mare/tutor, es parli amb el club d’origen per tal d’intentar arribar a un acord entre les diferents parts implicades. En diverses categories ja s’observen equips formats per coalició de distints clubs, on els pares/mares/tutors han de fer viatges a distints municipis perquè els infants puguin practicar l’esport del futbol. Creiem que és un fet que cal evitar.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba