ActualidadNoticias

Els Salers tornen a cantar 89 anys després pels carrers i cases de Manacor

Antoni Sureda P.
Del cant i d’anar de casa en casa dels Salers o del cant de les Sales, demanant qualque panada o robiol per a després fer-ne una barena, els manacorins i manacorines del que avui diem Manacor ciutat ja no en teníem record. Diuen que varen deixar de sortir fa ja uns 89 anys.
En canvi a Son Macià (capital mundial de l’estràngol i d’altres disciplines esportives úniques com la cursa dels mobilets al rostoll) ja era una altre cosa i així fa uns anys mos ho explicava el regidor Antoni Sureda Fons, al qui pogueren veure a un vídeo cantant tot mes les Sales a una casa del seu poble: “Aquest dia tan hermós hem sortit a passejar i si mos deixau entrar venim a saludar-vos…”.
També en teníem noves dels Salers de Felanitx, de Santanyí, de Calonge i d’altres poblacions de l’illa. Però la veritat, a Manacor eren molt pocs els qui esperaven poder tornar-los a veure.
La sorpresa anunciada sols amb uns dies d’antelació, arribà el diumenge de Pasqua quan en acabar la Processó de l’Encontre, un grup de manacorins i manacorines, vestits amb la clàssica camisa blanca dels Salers i amb el mocador groc, ens ressuscità la tradició perduda.
Bàrbara Duran, Toni Galmés, Bartomeu Adrover, Joan Sagrera, Miquel Vives i altres amics i amigues, tant de l’Escola Municipal de Mallorquí com de l’Agrupació de Sa Torre, ho han fet possible. Enhorabona a tots ells i elles.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba