ActualidadCulturaManacor

El primer concert de la temporada 21/22 de la Banda de Música de Manacor, presentà músiques actuals originals per a banda

Fotos: Bernat Galmés
El passat dissabte dia 22 d’octubre, a l’Auditori de Manacor es va celebrar el primer concert de la temporada de Tardor 2020-2021 de la Banda de Música de Manacor, amb l’estrena d’obres de joves compositors, entre elles la segona obra que ha escrit el jove component de la banda Pere Riera, “En Granada mi Granada”.
Tot i que com a bona aficionada i seguidora de la banda manacorina tenia reservades les entrades, no vaig poder acudir al concert degut a problemes de salut. Però el mateix vespre, vaig poder parlar per telèfon amb músics de la banda i amb el director Eduardo Bernabéu, que m’explicaren la seva satisfacció per l’èxit del concert.
Segons els músics, “Edu”, el director, és una persona positiva, d’aquelles que sempre veuen el tassó mig ple, i sempre està amb una rialla a la cara. Aquesta alegria la transmet als músics. Com a director els dóna molta seguretat i tranquil.litat, ja que saben que controla les obres i les situacions de cada moment.
Pel que fa al director, Eduardo Bernabéu, em va comentar que “vàrem fer un concert molt especial (jo em repetesc molt), de cada concert els músics es creixen més, pareixen professionals, i amb un públic entregat, hi havia molta gent. Estic molt content dels músics. La veritat és que per jo ho feren super bé, a més, va ser un èxit l’estrena de l’obra de Pere Riera, el jove component de la banda (és una pena que et perdessis el concert), però per sort podràs veure la gravació que ens va fer en Bernat Galmés, i també el compositor de Sajelbon ens ha demanat el vídeo”.
El diumenge horabaixa vaig parlar per telèfon amb en Pere Riera, que ja es trobava a Barcelona, on enguany ha començat els seus estudis universitaris, i em va dir: “Va ser una autèntica passada i un plaer que la banda pogués interpretar la meva obra. Ja n’havia interpretada una, però només era per metall, i aquesta que és la meva primera obra per banda sencera, va ser increïble, i a més, no podia esser a un escenari millor: amb la meva banda, amb la meva gent, i a Manacor. Va anar beníssim i estic molt content dels resultats”.

Crònica del concert per Carme Nicolau Llull, saxofonista de la banda

“Senyores, senyors, l’espectacle és a punt de començar…”, amb aquesta frase es fa silenci a l’auditori de Manacor. Els músics es preparen per sortir ordenadament a l’escenari, de darrere cap a davant. Percussionistes, trompetes, trombons, trompes, clarinets, fagot, saxòfons, flautes i oboè. Tothom entra en silenci, mascareta posada, i es col.loca al seu lloc mantenint-se dret fins que n’Antònia ens fa seure. Hora d’afinar. Entra el director, ens aixecam, miram el públic i ens tornam a seure. Amb el primer moviment de batuta comença a sonar “Obertorium” (Antonio Sánchez Pedro). Tot seguit “En Granada su Granada” (Pere Riera Febrer). És la primera vegada que aquesta obra, composada pel jove compositor i trombonista de la banda, és interpretada. ESTRENA! En Pere puja a la tarima a rebre l’ovació del públic. Amb “Sajelbon” (José Alberto Pina Picazo) ens atrevim a mesclar banda amb música electrònica. Collons quin repte, no podem perdre el tempo! Per sorpresa de tots, el tubista Felipe Arroyo passa a davant per interpretar “Latin tuba” (Mario Bürki), una tuba fent de solista, qui ho havia de dir! Acabam amb “La corrida de toros” (Mario Bürki), una obra amb passatges frenètics, pasdobles i música flamenca digna de dur a certamen.
El concert s’acaba i amb ell es tanca una etapa, l’etapa del concert d’octubre. Senyores, senyors, comença una nova etapa, anem a pel següent concert!

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba