ActualidadNoticias

El Consell de Mallorca reconeix a la dansa dels Cossiers de Manacor com a Festa d’Interès Cultural

Antoni Sureda P.

1-IMG_0839-web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En el transcurs d’un acte anunciat precipitadament i organitzat a la “sala de baix” del Teatre de Manacor, -en la meva opinió, com si a la nostra ciutat no hi hagués altres indrets més adequats per a actes protocol.laris i per a lliurament de reconeixements i distincions, honorant així a la vegada als qui treballen desinteressadament per a la recuperació del nostre patrimoni-, el vicepresident del Consell i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports Francesc Miralles, lliurà les distincions que certifiquen a la dansa dels Cossiers de Manacor com a Festa d’Interès Cultural.
Reberen el diploma acreditatiu Aina Maria Sansó, Coloma Gelabert i Maria Galmés, tres de les persones que més treballaren per a la recuperació de la dansa dels Cossiers l’any 1981, després de que ja ben entrat el segle XX desapareixés l’ancestral dansa de la que tenim documentació escrita de principis del segle XVIII.
El vicepresident Francesc Miralles va reconèixer la bona feina realitzada amb la recuperació de la dansa dels Cossiers, com també ho han fet des de la restauració de la democràcia altres pobles.
El Batle de Manacor, Pedro Rosselló Cerdà, anomenant a altres persones que també treballaren per a la recuperació de la dansa, digué el següent: “Des de l’any 1981 han passat molts d’anys, han passat molts de noms, moltes dames i molts de Cossiers. Tots tenim algú de molt aprop que balla o que ha ballat. I per això cada vegada sentim els Cossiers més propers, més nostres. Hem de reconèixer que no ha estat fàcil que els Cossiers arrelessin a Manacor. Sabem que la feina continua. Però també hem de reconèixer que heu sabut fer un planter que fa enveja a qualsevol equip. En Sebastià Puig, en Pere Pomar o en Sebastià Galmés saben exigir i divertir, i potser per això els Cossiers de Manacor creixen, es fan grans i sumen gent”…
El Batle acabà la seva intervenció citant al seu amic Tomeu Matamalas: “La tradició no és una manera de ser que s’obstina a perdurar, sinó el nervi central d’una voluntat adquirida per un poble al llarg de molts d’anys. Una substància rica, viva i perdurable”. “Crec que és amb aquesta visió de la tradició que hem d’entendre la grandesa dels Cossiers de Manacor. No només són balls, música i vestits de colors per anar a contemplar. Els Cossiers són un símbol viu, ric i perdurable de tradició com a poble. Considerar-lo com a tal és el millor reconeixement que li podem fer”.

1-IMG_0840-web 1-IMG_0854-web DSCN1638-web

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba