ActualidadNoticias

Educació obre avui el termini per matricular-se als centres d’educació de persones adultes (CEPA) per al curs 2020-2021

Educació obre avui el termini per matricular-se als centres d’educació de persones adultes (CEPA) per al curs 2020-2021

Els alumnes de nova incorporació es poden matricular demanant cita prèvia al centre on volen estudiar del 14 al  25 de setembre  

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca obre avui dilluns el termini de matriculació per als alumnes de nova incorporació als centres d’educació de persones adultes (CEPA). En aquest sentit, el termini de matrícula romandrà obert des del dia 14 fins al dia 25  de setembre.

Els CEPA permeten oferir a la població adulta processos de formació oberts i flexibles, que serveixen per adquirir, completar o ampliar la formació bàsica i l’adquisició de competències professionals. Per altra part, també possibiliten assolir titulacions acadèmiques, la qual cosa garanteix l’accés a estudis superiors o la inserció en el mercat laboral.

Calendari i oferta formativa del curs 2020-2021

Els impresos de sol·licitud es podran trobar en els centres d’educació de persones adultes (CEPA) i la matriculació es farà en els mateixos centres del 14 al 25 de setembre. És important recalcar que arran de la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 s’ha de consultar la pàgina web de cada centre per demanar cita prèvia. En aquest sentit, més avall es pot accedir a les pàgines web dels CEPA.

Els centres d’educació de persones adultes (CEPA) ofereixen educació secundària per a persones adultes (ESPA), ensenyaments inicials, preparació de proves lliures d’ESO i preparació de proves d’accés a estudis superiors (a cicles formatius de grau mitjà, a grau superior i accés a UIB per a majors de 25 anys). També s’hi pot trobar oferta formativa d’idiomes (preparacions per a les proves de català, castellà per a estrangers, anglès, alemany, francès i italià) i cursos d’informàtica, entre d’altres.

Per altra banda, també es dona continuïtat al pla de col·laboració EOI-CEPA per tal d’obtenir certificacions oficials de l’EOI corresponents al nivell bàsic A1 i bàsic A2 d’anglès al CEPA S’Arenal, CEPA Sa Pobla, CEPA Sud, Aula d’Alaior del CEPA Joan Mir i Mir i Aula de Sant Jordi del CEPA Sant Antoni.

A més, la gran majoria dels CEPA de les Illes Balears duen a terme les proves de competències clau de matemàtiques, llengua catalana, llengua castellana i llengua estrangera (anglès) amb l’objectiu de facilitar l’accés als certificats de professionalitat de nivell 2 i de nivell 3.

Tota la oferta formativa es pot consultar a l’enllaç següent: Oferta formativa dels ensenyaments per a persones adultes (curs 2020-2021).

Xarxa CEPA

A l’actualitat les Illes Balears compten amb un total de 18 CEPA: 14 a Mallorca, 2 a Menorca i 2 a Eivissa. Cal destacar que, per descentralitzar l’oferta d’adults, s’han anat habilitant fins a 40 aules en diferents punts de les Illes que són extensions dels CEPA de cada zona gràcies a la col·laboració de molts ajuntaments.

Mallorca  

Menorca

Eivissa

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba