ActualidadNoticias

El Dissabte de Nadal, les Matines, amb el sermó de la Calenda i el cant de la Sibil.la, ompliren totes les esglésies del Terme Municipal de Manacor

Un any més no ens quedà més remei que escollir a quines esglésies del nostre terme municipal havíem d’assistir, per recollir imatges de la celebració de Matines i molt especialment del cant de la Sibil.la, declarat el novembre de l’any 2010 Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, i del Sermó de la Calenda, per poder-les oferir als nostres lectors. El cant de l’Àngel desgraciadament queda reservat a molt poques parròquies de Mallorca.
Per aquells dels nostres lectors que no estiguin assebentats de la tradició nadalenca del cant de la Sibil.la a les diferents esglésies de Mallorca, els direm que es deixa sentir pràcticament des de la conquesta de Mallorca per Jaume I. Així mateix, la tradició del cant va patir una absurda interrupció a causa del Concili de Trento, per allò de que hi havia Bisbes que veien heretgies fins i tot dintre d’un plat de llenties. Prest es superà el mal moment (canviant de Bisbe, naturalment) i mentre el cant de la Sibil.la quedava quasi oblidat a Catalunya, es feu molt popular a Mallorca i a l’Alguer.
Com deixàvem entendre a l’inici d’aquest comentari, enguany anàrem a Matines a Son Negre, a Porto Cristo, a Crist Rei, i a Nostra Senyora dels Dolors.
Certament les esglésies estaven plenes de fidels o al manco d’amants de la tradició nadalenca. Però també cal afegir que es deixà sentir la veu d’alarma per part del Rector de les tres Parròquies de Manacor, Monsenyor Andreu Genovart, per les dificultats d’atendre amb tant pocs sacerdots disponibles, la demanda existent.
No és cap secret que les…

TOTA LA INFORMACIÓ I IMATGES INÈDITES A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba