ActualidadNoticias

Dissabte i diumenge, els castellers Al.lots de Llevant havien d’esser a Igualada per tancar el calendari d’actuacions de la temporada

Magdalena Ordinas

El dissabte14 d’octubre, els Al.lots de Llevant varen celebrar la seva dinovena diada. Va ser a la plaça de sa Bassa amb un gran espectacle casteller, i ho feren acompanyats dels Castellers de Mallorca i dels Xiquets de Tarragona.
Les tres colles varen entrar puntuals a plaça amb els pilars caminant. Els “Al.lots” varen obrir les rondes de castells amb el cinc de set, castell que completaren per segona vegada enguany. Les altres dues rondes varen servir per descarregar el tres i el quatre de set amb agulla, castells que ja tenen consolidats i que ja havien fet a Palma no fa gaire. S’acomiadaren amb un pilar de cinc i amb tres pilars de quatre simultanis.
Les colles convidades també feren un bon paper. Els palmesans descarregaren el tres i el quatre de set i els tarragonins executaren amb facilitat i gran destresa tècnica el cinc de set, el quatre de set amb agulla i el tres de set.
Com a anècdota, direm que les tres colles aixecaren un tres de set de germanor, és a dir, un tres de set amb un pilar de cada colla. Va ser una nota més de color per acabar una gran diada atractiva i alegre.
Sebastià Grimalt, de la colla manacorina, ens va explicar per als lectors de “Manacor Comarcal” que “és la primera vegada que els Xiquets de Tarragona vénen a Manacor i Mallorca. El seu viatge ha estat per completar l’intercanvi que vàrem iniciar l’any passat, quan anàrem al Concurs de Tarragona, els Xiquets ens varen acollir. Això vol dir que ens varen venir a cercar a l’aeroport, ens donaren allotjament i se’n cuidaren de la nostra manutenció. És el mateix que hem fet nosaltres ara amb ells”.
El proper dissabte 28 i diumenge 29 d’octubre, els Al.lots de Llevant havien d’esser presents a Igualada per tancar el calendari d’actuacions d’aquesta temporada. L’Actuació de la nostra colla manacorina estava prevista pel dissabte 28, i apart dels Moixiganguers, i la colla d’Igualada, també hi eren els Bordegassos de Vilanova. Val dir que els d’Igualada ja vingueren a Manacor i els Al.lots de Llevant actuaren a Igualada l’any 2008. Per tant, són amics i vells coneguts de la colla manacorina.

MÉS FOTOGRAFIES A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba