ActualidadEntrevistasManacor

Demà dissabte, ‘MANAFREAK’: “Els joves es poden sentir més identificats, però abarca totes les edats” (Grimalt)

Així és. Demà dissabte dia 14, Manacor es vestirà de fantasia i videojoc per reunir a tots els col·lectius interessats amb el món ‘Freak’ i a tots aquells manacorins desconeixedors de la temàtica que la pròpia curiositat els porti a visitar les infinites activitats que la novedosa fira ‘ManaFreak’ durà a terme al centre de la localitat. De les 10 del matí fins a les 20h., les cèntriques places del Convent (enfront de l’Ajuntament), el Claustre de Sant Vicenç Ferrer i la plaça Pares Creus, Font i Roig s’ompliran d’ambient i jovent. Alguns no tan joves també aficionats a la temàtica manga, anime o ‘freak’ en general també es reuniran al centre de la capital del Llevant. Una fira feta per la crida de molts interessats de l’illa i pels residents de Manacor, donant per fi activitats actualitzades perquè el jovent degusti un bon dissabte d’esbarjo.
Tallers, jocs, concursos, realitat virtual, xerrades, simuladors, còmics i tot allò que ni tan sols us podeu arribar a imaginar. A més, tot estarà vestit per l’ocasió amb decoració pròpia del món fantasiós que representa la pròpia fira. El tro de Joc de trons estarà present, o el mateix cotxe dels ‘Cazafantasmas’. Entre tantes coses, un concurs de Cosplay s’iniciarà des de primera hora i un jurat valorarà la millor de les disfresses temàtiques per a l’ocasió.
Entre tantes atraccions, podem destacar el Just Dance que s’instal·larà front del Convent i que, dirigit per un ballarí, tots els aficionats al ball podran gaudir de la música amb una pantalla gegant. Mentre no es balli, es podrà jugar al famós joc Pacman. També, l’Ajuntament ha contractat el servei d’una carpa repleta d’ordinadors i consoles per jugar a jocs retro, un simulador de F1, concursos de LOL i FIFA o inclús provar dos nous videojocs creats en català. Per suposat, hi haurà tallers de tota classe i, destacant algunes pinzellades, podrem aprendre a fer espases làser, varetes màgiques i dibuix manga. També hi haurà una representació medieval al Claustre de Sant Vicenç Ferrer i una demostració de vehicles teledirigits. Com a nota especial, un mini tren teledirigit podrà portar a gent d’una banda a una altra, fent una ruta amb rails. A part de tot això, hi haurà diverses conferències dedicades al món empresarial i creatiu del videojoc i el còmic, i el creador d’un joc de taula vendrà a exposar la seva visió i experiència personal. Durant tot el dia, a la plaça Pares Creus, Font i Roig hi haurà ‘foodtrucks’ perquè la gent pugui alimentar-se, dinar i berenar i seguir amb el cronograma de la fira.
Dit això, aprofitam per xerrar amb en Carles Grimalt, regidor de Fires de l’Ajuntament de Manacor, per demanar-li tot allò referent al ‘ManaFreak’.

  • Carles, quina és la intenció d’aquesta fira? A quin públic va dirigida?
  • La intenció és que la gent s’hi apropi i es passi tot el dia per la ‘fira’. És un dia per venir, passejar i provar coses noves. A la gent de més edat, els convido en especial a que venguin a provar la realitat virtual, ja que és tota una experiència difícil de trobar a altres llocs i que serà a Manacor tot el dissabte disponible pels manacorins. Els joves es poden sentir més identificats, però el ‘ManaFreak’ abarca a totes les edats i a tots els manacorins. Hem fet una important campanya per xarxes i molta gent vendrà de fora, però vull que venguin tots el manacorins i manacorines, a més de tots els de Porto Cristo, S’illot, Cales i tota la costa del municipi.
  • Què ens pots avançar de la càpsula del temps que es preveu obrir d’aquí a 50 anys?
  • A les 12 hores del migdia enterrarem la càpsula del temps, i fins a darrera hora no sabrem tot el que posarem en el seu interior. Hi haurà almenys una carta del Consell d’Infants o una de cada escola, ja es veurà. També de Turisme i Comerç he demanat que preparin alguna cosa; Esports s’ha posat en contacte amb la Rafa Nadal Academy i alguna cosa portaran; al batle li he demanat que li escrigui una carta al futur batle que hi haurà d’aquí a 50 anys; també la Junta de Districte participarà; les revistes locals; en Xavier Gelabert vol enterrar una partitura; un USB amb cançons… tot encara és un misteri. Tots els elements es posaran dins una urna hermètica de fang feta pels usuaris de Aproscom, de 60 cm d’alt per 20 cm de diàmetre.
Carles Grimalt

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba