ActualidadNoticias

Demà dilluns, conferència i audiovisual sobre “Els Centurions de Manacor i la Setmana Santa”, amb Albert Carvajal i Antoni Gomila

Miquel Cladera
El proper dilluns 10 d’abril, arriba a la Llar Imas de Manacor una conferència i audiovisual sobre “Els Centurions de Manacor i la Setmana Santa”, a càrrec d’Albert Carvajal i Antoni Gomila, i amb fotografies d’Andreu Salas. Serà a les 19 hores.
Totalment vestits de blanc, amb espardenyes de veta, una falda vermella, cuiraça i un casc de ferro que, a mode d’armadura medieval, els cobreix la cara, els Centurions de Manacor  participen en les processons de Setmana Santa des de fa molts d’anys. Els Centurions s’inscriuen dins el conjunt de colles d’homes uniformats i armats que participen de les celebracions de la Setmana Santa exercint funcions diverses. La majoria d’aquests conjunts d’homes emulen, en el marc de la representació processional o teatral de la Passió de Jesucrist, als soldats romans que la tradició explica que van acompanyar a Crist en els esdeveniments dels seus darrers dies en aquest món. Per això, molts d’aquests grups han adoptat l’estètica pròpia dels centurions romans establerta per la història i popularitzada pel cinema. En el cas de Manacor però, s’ha mantingut una vestimenta pròpia.
Carvajal i Gomila han investigat sobre aquesta tradició i dilluns ens oferiran una breu coferència sobre l’origen i el paper dels Centurions dins la Setmana Santa manacorina. Aixímateix s’oferirà també un audiovisual de 15 min.
Tothom hi està convidat.

008-web

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba