ActualidadComarcaNoticias

Alumnes i professors de l’IES Puig de sa Font de Son Servera dedicaren un impressionant, multitudinari i emotiu comiat al professor Jaume Sureda Massanet, amb motiu de la seva jubilació

Magdalena Ordinas

thumbnail_03-web
El passat 24 de març, arribada l’hora de la seva jubilació, Jaume Sureda Massanet es va dirigir al seu treball per impartir el seu darrer dia de classe com a professor de l’IES Puig de Sa Font de Son Servera. Era l’últim divendres de feina, però no havia planificat res especial, pensava acomiadar-se dels seus alumnes i en finalitzar la jornada convidar als seus companys a un dinar. A les deu del matí va començar la seva darrera classe, i els alumnes li havien organitzat un petit acomiadament a l’aula i li van lliurar escrits i petits regals, els quals va agrair sense sospitar la que havien organitzat tots els professors i alumnes del centre.
A les dotze el cridaren de la direcció del centre i… només sortir al passadís, es va trobar als alumnes davant totes les aules que li dedicaven un impressionant comiat, entre aplaudiments i mostres d’estima. El recorregut es va realitzar al llarg de les quatre plantes de l’edifici i en el trajecte de més de 15 minuts, on a més d’abraçades d’alguns dels seus alumnes, Sureda rebia regals i postals d’ells.
A nivell d’institut, cada classe li va escriure una frase, i els alumnes de compensatòria li regalaren una caixeta de fusta en forma de llibre per guardar els escrits de record. Els seus companys enregistraren un vídeo -el poden veure a la pàgina de facebook “Son Servera Ies”- que penjaren a internet, i en pocs minuts la notícia es va escampar per tot l’estat, convertint-se en el professor més mediàtic del moment.
El 31 de març, el vídeo havia tingut més de 30.000 visites i havia estat compartit 230 vegades. La notícia va sortir als diaris nacionals destacant la tasca d’en Jaume, un gran mestre que ha dedicat part de la seva vida a ensenyar i aprendre, i els seus companys titularen  el vídeo: “Jubilar-se de la feina però no de la vida”.
Jaume Sureda Massanet, va néixer el dia 9 de març de 1957 a Son Servera, fill d’Antoni Sureda i Francisca Massanet. Llicenciat en Filosofia i Lletres, en l’especialitat d’Història General, ha impartit classes durant trenta-sis anys, els dos primers fent feina a acadèmies privades. A l’ensenyança pública, el seu primer destí va ser Sant Ferran de ses Roques, de Formentera. Després va ser destinat a Artà, poble on va exercir durant sis anys, i allà va viure la inauguració del nou centre Na Caragol, i formà part del seu primer claustre de professors. Després, durant un any va treballar a Sant Llorenç des Cardassar als capvespres amb els adults. Finalment, l’any 1991 va arribar al Centre Jaume Fornaris i Taltavull de Son Servera, on hi va estar sis cursos.DSCF6978-web

El darrer centre va ser l’IES Puig de Sa Font, on hi ha estat prop de vint anys fins al dia de la seva jubilació. A  l’IES va tenir la satisfacció de tenir moltes i molts alumnes dels quals havia estat professor del seu pare o mare  als seus inicis. Els seus companys el defineixen com un gran professor que volia alumnes crítics i que cercassin els seus valors, les seves ganes de fer, i que ho havien de trobar. Per a ell tothom sabia fer alguna cosa interessant en aquesta vida.
En Jaume és casat amb la professora Sebastiana Llull Font, manacorina i que exerceix al Col.legi Públic Na Penyal de Cala Millor. Tenen dos fills, na Xisca i Antoni, i tots dos han seguit els passos dels pares i es dediquen al món de l’ensenyança.
Des de “Manacor Comarcal”, ens unim a les merescudes mostres de felicitació a Jaume Sureda Massanet, un gran mestre que ha dedicat la seva vida a l’ensenyança.

thumbnail_06-web

 

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba