DeporteEntrevistasNoticias

“Crec que tot en general ha sortit molt perjudicat per la crisi del Covid-19, i xerrant del futbol en general, també”

Miquel Caldentey “Saletes”, membre de la Comissió Esportiva del C.E. Cardassar

“Crec que tot en general ha sortit molt perjudicat per la crisi del Covid-19, i xerrant del futbol en general, també”

Llorenç Febrer “Meco” / Pep Lluís Veny

Miquel Caldentey (Sant Llorenç, 1968), més conegut al món del futbol tant a la seva época de jugador com d’entrenador, com a Miquel “Saletas”, és un dels responsables de la Comissió Esportiva del Club Esportiu Cardassar, pel que avui ho duim a aquestes pàgines de “Manacor Comarcal”.

Però abans de començar amb l’entrevista, val a dir que Miquel “Saletas” estarà sempre a la història del Cardassar, ja què com a entrenador va aconseguir la millor classificació del Club a Tercera Divisió al llarg de les seves 17 temporades que de forma alterna han militat els llorencins a la máxima categoria, quedant el 6è a la campanya 1999/2000.

– Miquel, la primera pregunta és obligada. Per tot el que ha repercutit la pandèmia del Covid-19 a tot el futbol balear, per la condició de Líder indiscutible de la Regional Preferent, probablement el Cardassar sigui l’equip més perjudicat de la categoria, degut a aquesta llarga interrupció, de la que duim quasi dos mesos…

– Crec que tot en general ha sortit molt perjudicat, i xerrant del futbol en general, també. Pel que fa referència al Cardassar, haurem d’esperar la resolució de la Federació, a veure si aconseguim l’ascens.

– La plantilla que dirigeix Miquel Àngel Tomàs, ha portat l’aura de Líder per espai de 19 jornades. Un mèrit esportiu que ningú discuteix. Com han passat el confinament jugadors i cos tècnic, parlant de l’aspecte esportiu i anímic?

– Crec que esportivament, la temporada del primer equip del Cardassar era espectacular, i més sabent que la Preferent és una categoria molt igualada. L’equip ha estat molt involucrat des del primer dia en tots els aspectes, i crec que això és el que ha marcat les diferències. En quant al confinament, l’equip ha seguit fent feina en reunions organitzades per en Miquel Àngel, en “Timo” i en Joan, on tres dies a la setmana es junten i treballen tots plegats.

– M’imagin que quan et refereixes a què “es junten”, deu ser per «video-llamada», no?

– Sí, reunions per video-llamada. He de dir que ha funcionat molt bé i estam molt contents del funcionament i del compromís dels jugadors. És una opció d’entrenament que no descartam utilitzar-la més enllà del confinament.

– Durant aquest temps, vos ha informat la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) del que podria passar en quan a la possibilitat de què es tornés reanudar la competició, o que aquesta es doni per acabada…

– No, no en tenim encara notícies oficials, per aquest motiu l’equip segueix entrenant i esperant la resolució. Hi ha molts de rumors, però res oficial.

– En aquests darrers dies, la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) ja ha fet pública la seva decisió, pel que fa referència a les diferents categories nacionals, però… quin es el teu parer del que pot pasar a nivell regional, a Balears?

– Estic en la línia del que ha marcat la RFEF. La federació madrilenya i la d’Astúries ja ho han resolt, donant els ascensos habituals i fora descensos. Crec que la Federació Balear farà el mateix.

– I si finalment no ascendiu a Tercera Divisió, com era el màxim objectiu del C.E. Cardassar, cosa que seria totalment injusta, quines repercusions podria tenir en el club?

– Seria una situació molt dolorosa, esportivament parlant, però crec que a nivell de club no tendria massa repercusió, ja què fa dos anys es projectà des de la Directiva marcar-mos tres anys per intentar tenir a l’equip a Tercera Divisió, i només és el segon any. I, de seguir a Preferent, continuaríem fent feina per aconseguir-ho la propera temporada.

– Tenguent com tenieu (i teniu) el desitjat ascens a la mà, supòs que la Comissió Esportiva ja està treballant en vistes a la propera temporada, no és així?

– Crec que ara el que hem de fer és esperar la resolució, saber a on jugarem i xerrar primer de tot amb la plantilla actual, que és la base de quan varem començar a Primera Regional, i ha de seguir sent la base a Tercera, si aconseguim l’ascens.

– El treball duit a terme per part del cos tècnic, encapçalat per Miquel Àngel Tomàs, es del tot destacable. Segons tú, continuarà al Cardassar?

– Quan varem fitxar a en Miquel Àngel ja sabíem que fitxàvem a un molt bon entrenador, i després, amb la incorporació d’en Joan Mestre i d’en “Timo” han format un equip perfecte. Ells volen seguir, i noltros volem que segueixin, per tant, te diria que sí.

– Sabem que el concepte de la cantera es el que més vos interessa potenciar. Es diu que la vos trobàreu molt mal estructurada, és vera?

– Anem a veure. La cantera del Cardassar té les possibilitats que té, esportivament parlant, però sí que creim que la serietat i el compromís ho podem igualar amb qualsevol club, i això és el que cercam.

– Recentment, entrevistàrem aquí mateix al nou director Esportiu del C.D. Manacor, en Joan Mayordomo, i ens informà que al club manacorí volen definir un sistema de joc per a tots els equips del club, del primer equip a tota la cantera. Teniu vosaltres pensat qualque cosa semblant?, o no…

– No. La nostra idea és implementar un model de tecnificació més individual per posicions i edats.

– Hi ha possibilitats de formar un equip femení, i que no ha tingut mai el club llorencí?

– En això ho varem intentar els dos primers anys, però ho varem haver de descartar per falta de jugadores que volguessin competir.

– Quines són la resta de persones que treballen conjuntament amb tú a dins la Comissió Esportiva?

– Nosaltres som una Directiva estructurada en diferents àrees, i pel que em demanes de la Comissió Esportiva, està formada per en Pep Fuster, en Guillem Llodrà, en Guillem Mestre, i jo. A part d’alguns assumptes que decidim entre tota la Directiva.

– En aquests quasi dos anys que està al capdavant de l’entitat la Directiva que presideix Jaume Soler, hi ha hagut bona sintonia entre els nombrosos membres que la conformau?

– Bona no, et diria que molt bona sintonia. Jo crec que tots els membres de la Directiva intentam aportar tot el que podem, i hem format una mescla de joventut i de veterania on tots mos hi trobam molt a gust, treballant tots cap a una mateixa direcció, que és fer del “Carde” un Club referent a dins el futbol balear.

– Deixant a una banda la teva tasca com a un dels responsables de l’àmbit esportiu del club de Sant Llorenç, tens enyorança de les banquetes?

– Crec que els que mos sentim entrenadors, això mai desapareix, però ara estic fent una altra feina que no és compatible amb les banquetes.

– Ens recordes les teves etapes d’entrenador?

– Vaig començar als Juvenils del Cardassar durant quatre temporades; després, tres al primer equip del Cardassar; quatre al Serverense; una a l’Artà; una al s’Horta, i totes aquestes temporades referides, entre Tercera i Preferent; i la darrera va ser entrenant una temporada al Juvenil del Cardassar.

– A la temporada 99-00 i com a tècnic del modest Cardassar, aconseguíreu la millor classificació de tota la història del club a dins la Tercera Divisió, classificant-lo en una memorable 6ª posició. Quins records tens d’aquella gesta?, i supòs que molt orgullos com a llorencí…

– Crec que varem fer una temporada molt bona, principalment a fora camp, i és què vam aconseguir victòries a camps molt importants com al del Santa Eulàlia, Eivissa, Sa Pobla, Manacor, Inca, Sporting Maonés, Alaior,… i potser a algun altre que ara no record; en canvi, dins “es Moleter” mos costava molt donar alegries als nostres aficionats. I, per la part personal, tenc un gran record de tots els jugadors, on amb tots ells encara tenc una gran amistat, i destacar la gran feina que va fer en Pere Galán a la part de segon entrenador i preparador físic.

– Ara ja per acabar, tens unes retxes per donar el punt i final a aquesta entrevista, on ens pots dir el que trobis, ja sigui de l’àmbit esportiu local, general, sanitari, polític… Són teves aquestes darreres línies…

– Primer de tot, agrair-vos aquesta entrevista i així poder compartir les idees del “Carde” amb tots. Crec que estam visquent una etapa on hi ha d’haver un després, i hem de preparar-nos en tots els aspectes per sortir reforçats d’aquesta situació. Ànims i salut per a tots.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba