EntrevistasNoticias

Catalina Riera, nova Batlessa de Manacor: “El PGOU s’ha d’aprovar; està claríssim que s’ha d’aprovar!!”

Antoni Sureda P.

La recentment elegida Batlessa de Manacor pel Ple de la Corporació, Catalina Riera Mascaró, entrà a La Sala per primera vegada com a membre del Consistori arran de les eleccions municipal celebrades el 27 de maig de 2007, en què fou candidata per la llista del Partit Popular encapçalada per Antoni Pastor. Des de llavors i amb l’excepció dels quatre primers mesos d’aquesta legislatura, sempre formà part de l’Equip de Govern, assumint la responsabilitat de distints departaments com Educació, Foment, Serveis Socials i Urbanisme. Tot plegat justifica que poguem dir que, la que fou candidata al 2015 a la Batlia per Proposta per les Illes, coneix prou bé el funcionament, amb virtuds i carències, de l’Administració Municipal a Manacor.

– Abans de res, enhorabona i benvinguda com a nova Batlessa de Manacor. Com heu viscut aquest dia de la vostra elecció com a Batlessa pel Ple de la Corporació Municipal?
– Un dia com aquest es viu amb intensitat, però una persona que duu anys a La Sala com és el meu cas, ho veu un poc diferent del qui entra a formar part del Consistori i just prendre possessió com a Regidor ja és elegit Batle o Batlessa. Per aquest mateix motiu som plenament coneixedora de la feina que tinc per davant i dels problemes existents. Uns problemes als que amb l’ajuda dels meus companys intentarem trobar solució.


– Quan vos vareu presentar a les Eleccions Municipals com a candidata per El PI, en fèieu de veritat comptes de que podrieu resultar elegida Batlessa de Manacor durant aquest mandat electoral?
– Abans de ser candidata a la Batlia a les darreres eleccions, ni tan sols pensava que podia accedir a aquest càrrec. Però des del moment en què me vaig presentar com a cap de llista per El PI, ja sabia que podia ser elegida Batlessa de Manacor. Mentalment tenia assimilada aquesta possibilitat. Així i tot, he assumit aquesta nova responsabilitat amb més il.lusió del que en feia comptes, per poder canviar moltes de coses que són simples, però que impliquen decisió i que crec que aconseguiran que els ciutadans i ciutadanes es sentin més satisfets de viure a la nostra ciutat. Al meu discurs de la presa de possessió ja vaig dir que un dels principals objectius es el de connectar amb el poble, estant sempre a peu de carrer i fent que la gent tingui les màximes facilitats per a accedir a nosaltres com a responsables de l’Administració. Tot per tal de que poguem donar resposta a les necessitats reals dels nostres conciutadans i conciutadanes. Cal tenir en compte que molt sovint els regidors i regidores fan molta de feina, però els falta la connexió amb la gent.
– Malgrat només tindreu 19 mesos per fer o empastar el que voleu fer, coneixeu prou bé la situació com per no necessitar aquells cent dies per posar-vos al corrent… No és així?
– És clar que tinc la suficient informació per accelerar el procés de posar-me al dia del funcionament de tots els departaments municipals, però també és veritat que disposava de més informació d’algunes àrees de funcionament en la passada legislatura, pel fet de que tenia la firma delega de Batlia. Esper no necessitar molt de temps per posar-me al dia, però tampoc puc dir que estigui al corrent de tot.


– Pensau fer el miracle, en aquest Ajuntament nostre -cal dir-ho així-, d’aprovar provisionalment el Pla General d’Ordenació Urbana en aquesta legislatura?
– El Pla General d’Ordenació Urbana s’ha d’aprovar. Està claríssim que s’ha d’aprovar!, encara que hagin succeït moltes de coses que no tenen res a veure amb el bon quefer de la tinent de Batle delegada. Els emperons sorgits foren situacions sobrevingudes amb les persones que han treballat com a directors d’aquest Pla General. En el conveni que signàrem amb l’empresa que ara ha assumit aquesta tasca, establírem un calendari que s’està complint i seguim vigilants perquè així continuï. Esperam que tot estigui a punt per enllestir la proposta pel…

TOTA L’ENTREVISTA LA PODEU LLEGIR A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba