Porto CristoNoticias

Bernardo García de la Villa diu el pregó de les Festes del Carme fent elogi de la gent de Porto Cristo

Les Festes del Carme han començat aquest dijous i s’allargaran fins el 18 de juliol 

Les Festes de Porto Cristo han arrencat aquest dijous horabaixa amb l’actuació de la banda de  tambors de Porto Cristo, que han sortit des de la plaça del Carme i han arribat desfilant en cercavila  fins a la plaça del Sol i la Lluna. El delegat de Festes, Artur Aguiló, ha encetat l’acte del pregó  desitjant unes bones festes i demanant responsabilitat a l’hora de complir amb les normes sanitàries.  Qui va ser pregoner de les Festes del Carme l’any passat, l’integrant de la Confraria de Pescadors de  Porto Cristo, Toni Mascaró, ha estat l’encarregat de presentar el pregoner d’enguany, de qui ha  destacat la seva vinculació al món de la pesca submarina i els escacs.  

Bernardo García de la Villa, cap de Servei de Cardiologia de l’Hospital de Manacor, ha estat  l’encarregat de dir el pregó. El doctor, nascut a Salamanca l’any 1967 i criat a Valladolid, ha explicat com va arribar a Mallorca a finals dels anys 90 per fer feina a l’Hospital de Manacor. «Un no tria on  neix, però sí que pot triar on viure i quin és el lloc adequat per fer arrels», ha explicat. García de la  Villa ha fet una repassada per la seva història personal i el lligam que té des de fa 20 anys amb  Porto Cristo i la seva gent. Així, els assistents han pogut escoltar el «testimoni sincer d’un que es  considera porteny d’adopció, que s’ha sentit estimat i acollit per la seva gent des del primer moment  i que ja considera aquesta terra com la seva».  

García de la Villa ha explicat perquè va decidir l’any 2001 instal·lar-se a la localitat costanera:  «Porto Cristo no és una platja més d’aquestes que s’omple de turistes a l’estiu, Porto Cristo és un lloc carregat d’història». A aquest argument hi ha sumat les belleses naturals, la gastronomia i la gent.  «En aquest sentit, em sent afortunat i puc afirmar que el major tresor de Porto Cristo és la seva gent, portenys i manacorins, entre les quals em vaig sentir acollit des del primer moment», ha afegit.  

El doctor també ha fet referència a la Covid-19, malaltia que ell mateix va patir al principi de la  pandèmia. «Ens queda molt poc temps per derrotar el virus de forma definitiva; un parell de mesos  més i el volum de població vacunada serà tal que el coronavirus no tindrà a qui infectar», ha dit.  Així mateix, ha animat la gent a seguir amb les mesures d’higiene i de distanciament, especialment  als joves que encara no tenen la pauta de vacunació completa.  

Finalment, el pregoner ha convidat a gaudir amb alegria les Festes del Carme. «Portenys i  portenyes, amics i amigues, que comenci la festa!».  

El delegat de Porto Cristo, Sebastià Nadal, ha agraït la col·laboració de la Junta de Districte i de les  diferents entitats i associacions de Porto Cristo, «en uns casos aportant idees i en altres participant  activament en les festes, perquè entre tots sumam». «Porto Cristo són les persones que l’habiten,  però també les persones que l’estimen i el valoren com a poble; les persones que d’una manera o  altra aporten, que sumen sempre pel bé comú. Perquè junts, feim poble», ha conclòs.  

Nadal ha entregat un obsegui fer per Aproscom a Bernardo García de la Villa com a mostra  d’agraïment. 

Tot seguit, el públic assistent ha pogut gaudir del concert d’havaneres amb el grup Embat. Les  Festes del Carme de Porto Cristo que han començat avui s’allargaran fins el proper 18 de juliol, amb un programa carregat d’actes culturals, de música, teatre, cinema, animació i tallers per als infants,  entre d’altres. La propera cita és aquest divendres 9 amb la Fira Nocturna a partir de les 19.30 h i les semifinals del Premi Ciutat de Manacor de Música d’autor Guillem d’Efak a partir de les 22 h a les  terrasses del moll de pescadors. 

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba