ComarcaEntrevistas

“Al mercat de Sant Llorenç, en un principi només venien mercaders que duien menjar, ara ja vénen tots els de sempre, com roba, sabates, bijuteria,…”

Catalina Rosselló, regidora de Comerç, Mercats Municipals i Escoletes d’Estiu de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

“Al mercat de Sant Llorenç, en un principi només venien mercaders que duien menjar, ara ja vénen tots els de sempre, com roba, sabates, bijuteria,…”

Magdalena Ordinas

Catalina Rosselló Moragues, va néixer el 3 d’agost de 1972 a Sant Llorenç,  i és va presentar a les passades eleccions municipals amb el partit del PSOE, que per primera vegada va aconseguir quatre regidors, i en base a un acord amb el partit GISCa, ocupen dotze regidories, on a més, els darrers devuit mesos de l’actual legislatura, la batlia estarà en mans de l’actual líder del PSOE llorencí, en Pep Jaume “Gall”.

Na Catalina és l’actual regidora de Comerç, Escoletes d’Estiu, i Mercats Municipals.

– Catalina, tenc entès que no estàs afiliada al PSOE. Com va ser que decidires presentar-te amb ells a les eleccions municipals?

– Efectivament, no hi estic afiliada, i de fet ni tan sols m’ho he plantejat. Som simpatitzant del PSOE i sempre he pensat que és molt més fàcil opinar que decidir. M’agrada el trui i la vida del poble. Un dia, en Pep “Gall” hem va convèncer en formar part del seu equip, ja que a les darreres eleccions passava ell a ocupar el primer lloc de la llista, envers de na Maria Galmés.

– Com està actualment el mercat setmanal dels dijous de Sant Llorenç que altres anys disposava de serveis de bus gratuïts des de sa Coma, Cala Millor i altres pobles?

– Fins aquí, duim un any complicat. Crec que és bo d’entendre. Les normes sobre aglomeracions de persones i la suspensió inicial dels mercats han provocat que no tenguem el mateix ritme que anys passats. Sí que és vera que a poc a poc se compon. En un principi només venien mercaders que duien menjar, ara ja vénen tots els de sempre, com roba, sabates, bijuteria. Pel que fa als autocars d’altres anys, enguany és inviables, ja que no hi ha, ni de molt, la mateixa quantitat de turisme que anys anteriors.

– Altres anys venien al mercat llorencí venedors d’altres pobles. Enguany també?

– Sí, a part de venedors locals, en vénen d’altres pobles. Intentam crear un mercat variat i atractiu i, sobretot, donar cabuda els artesans i productors locals o de proximitat, ja que són els qui ofereixen un producte fresc i de qualitat.

– Els mini concerts de piano gratuïts per als visitants al mercat dels dijous a Sant Llorenç, que es feien a l’Espai 36, enguany han quedat anul.lats?

– Sí, com et deia abans, és un any difícil per a tots i les circumstàncies han obligat a la seva anul.lació.

– Pel que respecta a comerç, quines activitats heu duit a terme per incentivar el sector del poble?

– Ens hem adherit a un pla de subvencions de dinamització del comerç local. Ara li donem voltes. Potser un vídeo promocional o una altra cosa… Ho tenim en marxa.

– Son Carrió i la zona costanera… també són competència teva fires i mercats?

– El mercat dels divendres de Son Carrió, sí, en canvi els de sa Coma i s’Illot, no. Se’n cuida la regidora Emília Díaz-Asensio, amb qui coordinam, tot i que enguany han quedat anul.lats també els mercats de la zona costanera.

– Pel que respecta a les escoletes d’estiu, quines activitats duis a terme?

– Enguany no estàvem convençuts si havíem de fer-ho, però era, socialment necessari. Ens hem adaptat a la normativa vigent del Govern Balear i hem fet el mateix de cada any, però sense les excursions dels divendres, i tampoc hem realitzat cap tipus d’acampada, excursions o estada a hotels com sí es feia altres anys. I evidentment, amb grups reduïts i aïllats uns dels altres.

– Quines altres mesures especials de seguretat heu adoptat degut a la crisi de la Covid-19?

– S’han fet grups de 10 nins amb un monitor i de cap manera és podien ajuntar amb nins d’un altre grup.

– Teniu menys alumnes participants que altres anys?

– Sí, una tercera part, més o menys.

– L’actual crisi econòmica, com ha afectat, afecta i afectará al comerç local?

– Ha estat un cop molt dur. El comerç local són petites empreses familiars majoritàriament. Costarà molt recuperar-se, sobretot als que varen haver de tancar durant tot el confinament. És vera que s’han tret unes línies d’ajudes que serviran per a minvar els efectes, i des de la regidoria de Comerç, tenim les portes obertes per escoltar i alhora, intentar trobar solucions als nostres comerciants.

– Hi ha establiments que no han tornat a obrir?

– A Sant Llorenç o Son Carrió , no, però per la zona costanera, n’hi ha molts que ni tan sols s’han plantejat obrir aquest estiu.

– L’Ajuntament ha disposat d’ajudes pels comerciants afectats?

– Sí, a través del Consell Insular de Mallorca.

– Pel que respecte a l’ajuntament, s’han reduït els imposts?

– Sí, bé taxes, els imposts no. Enguany no s’aplicarà cap tipus de taxa d’ocupació de via pública, ni per obres, ni terrasses, exposició de mercaderies….

– Què ha quedat pendent per a poder fer dins les regidories de Comerç, Escoletes d’Estiu, i Mercats Municipals, que són responsabilitat teva?

– És una pregunta rara de respondre. Te diré que dins el que és podia fer enguany, no ha quedat res sense desenvolupar.

– Com veus el futur amb l’actual crisi ocasionada per la Covid 19 i que ha afectat arreu del món?

– Crec, a títol personal, que serà molt mal de fer recuperar-nos d’aquesta crisi. Hi ha gent que ho està passant molt malament.

– Moltes gràcies Catalina, vols afegir res més…

– Sí, amb el teu permís, vull aprofitar per demanar a la gent responsabilitat. Aquests dies, les xifres de nous infectats tornen a pujar. Per favor, respectau les normes: mascaretes, desinfectau-vos les mans, aforaments, distàncies… i moltes gràcies a tu Magdalena. Molt agraïda per donar a conèixer als lectors i lectores de “Manacor Comarcal” la feina que fem a dins les nostres competències.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba