ActualidadComarcaNoticias

Missa en honor a Sant Antoni, Completes i Beneïdes a sa Coma

Magdalena Ordinas
El diumenge dia 22, tal i com estava previst, sa Coma celebrà les Beneïdes en honor a Sant Antoni.

A les 10 del matí el rector Fra Pere Vallespir va celebrar la missa, i tot seguit la Banda de Música de Sant Llorenç, dirigida per Joan Sbert, va entrar dins l’església i va acompanyar el cant dels Goigs, per a continuació, i seguint la tradició, a la porxada de l’església fer el primer ball dels dimonis de sa Com, tot i la pluja no es volgueren perdre aquesta i desfilaren amb una carrossa impressionant, a més d’haver-hi unes quantes comparses i, això sí, menys animalets que altres anys degut a la pluja. Els dimonis ballaren tot el temps de la desfilada, i la banda de música va tocar des de la porxada de l’església.
Des d’aquest espai de “Manacor Comarcal” vull agrair el darrer ball que em dedicaren l’Associació Amics dels dimonis de sa Coma i costa, fundada l’any 2014. Vaig aprofitar l’ocasió per anunciar la meva retirada activa, per motius de salut, de les Beneïdes, així com de la festa dels Reis, en la qual he col.laborat activament des de la seva creació, fa 23 anys.
Pel que fa a les Beneïdes de sa Coma, fa 13 anys vaig demanar al batle Mateu Puigròs, i a Francisca Genovard, aleshores delegada de sa Coma, donat que ja teníem l’església de Santa Maria de sa Coma, poder celebrar les Beneïdes. Es va decidir que es farien el diumenge següent a Sant Antoni, per a poder tenir la banda de música, ja que el dia de Sant Antoni al matí tocaven a les Beneïdes de Son Carrió, i el capvespre a les de Sant Llorenç, i des d’aleshores, el diumenge següent a Sant Antoni, sa Coma celebra les tradicionals beneïdes.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba