ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

Última Hora – Jueves 2 de Abril – 1.204 casos de Coronavirus en las Islas.

El ministerio de Sanidad nos informa que los casos acumulados por Covid-19 en las Islas Baleares son de 1.204, es decir, hoy sumamos 74 personas más infectadas.

Por el momento se han registrado 57 personas fallecidas en las Islas, 6 de ellas en los últimos días. El Hospital de Llevant y el Hospital de Manacor parece ser que no han notificado ninguna muerte desde hace varios días.

Cabe destacar que 239 personas se han curado, y los casos activos actualmente son 907. Esperemos que la tendencia de los últimos días se mantenga, y los Hospitales de las islas no lleguen a estar saturados.

El Ministeri de Sanitat informa que hi ha 1.204 casos acumulats a les Illes Balears

El Ministeri de Sanitat ha informat avui que hi ha confirmats 1.204 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 73 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 6,4 %. Fins ara, s’han registrat 57 morts. D’altra banda, 239 persones s’han curat, la qual cosa implica un 40 % més que ahir. El total de positius actius, actualment, és de 907.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 472 persones hospitalitzades, 76 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 501, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 18 persones hospitalitzades (10 a l’UCI). També hi ha 33 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 61 les persones hospitalitzades (17 a l’UCI). Altres 30 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 188 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius, la qual cosa representa l’1,17 % del total.  Un total de 411 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa als usuaris de les residències, en les darreres hores, 3 usuaris han resultat positius en coronavirus després de les proves PCR. Provenen de les residències Oasis (1) i Domusvi Costa d’en Blanes (2), on ja s’havien detectat altres casos amb anterioritat. Així mateix, 2 usuaris positius han mort les darreres hores (1 de la residència Son Ametler i 1 de la residència Oasis).

En total, s’han detectat 108 casos de coronavirus a residències de gent gran de les Illes Balears (94 usuaris i 14 treballadors), i d’aquests 8 persones han mort. Aquests casos suposen un 2 % del total d’usuaris de les 55 residències per a gent gran (públiques, privades i concertades) que hi ha a les Balears.

Pel que fa a residències i centres per a persones amb discapacitat, en les darreres hores no s’ha notificat cap cas nou. Per tant, continuen positius per coronavirus 39 casos (38 usuaris i un treballador),  el que suposa un 6,8 % dels 552 usuaris d’aquests centres, i 3 han mort amb coronavirus.

 

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Nota de prensa:

COVID-19: Actualització de dades sobre morts per SARS-CoV2 a les Illes Balears

Sis persones que havien donat positiu per SARS-CoV-2 han mort a les Illes Balears els darres dies.

A Mallorca, a la Clínica Palmaplanas varen morir ahir una dona de 70 anys i també un home de prop de 100 anys procedent de la Residència Oasis, mentre que a la Clínica Juaneda va morir un home de prop de 90 anys.

A l’Hospital Joan March, el dia 30, va morir una dona de 93 anys procedent de la residència Son Ametller.

En el procés habitual de validació de dades, també s’ha confirmart la mort, dia 25, d’una dona d’uns 70 anys a l’Hospital Sant Joan de Déu .

A Menorca, ahir va morir una dona de 72 anys, amb patologies prèvies, que estava ingressada a planta de l’Hospital Mateu Orfila.

En total, són 57 les persones que han mort a les Illes i que havien donat positiu per coronavirus.

La Conselleria de Salut i Consum actualitzarà la informació relativa a les Illes Balears a la roda de premsa que tendrà lloc a les 13.00 hores.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba