ActualidadDeporteNoticias

TORNEN LES CARRERES ALS HIPÒDROMS DE MALLORCA

El Municipal de Manacor i Son Pardo seran els primers hipòdroms de Balears en reiniciar la competició 

Fotos: Colau Forteza

El trot surt aquest cap de setmana de la seva hibernació forçada a causa de la pandèmia de COVID-19 que l’ha mantingut allunyat de les pistes des del dijous 12 de març, amb la celebració de la darrera jornada Premium de l’hivern a Son Pardo. 

Per a l’engegada de la competició s’han programat dues jornades de 5 carreres cada una, exclusivament per a esportistes professionals i a porta tancada, la primera el dissabte 13 a l’Hipòdrom Municipal de Manacor i la segona el diumenge 14 al palmesà Son Pardo. 

Aquesta tornada a la competició és possible gràcies a l’autorització de la Direcció General d’Esports del Govern de les Illes Balears, una vegada que la Federació Balear de Trot i l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca han presentat un extens i rígid protocol sanitari que hauran de seguir esportistes, personal federatiu i premsa i s’han pres totes les mesures higiènic-sanitàries necessàries per evitar la propagació de la malaltia, com la desinfecció exhaustiva dels recintes, la instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic a totes les entrades dels hipòdroms i llocs on hagi de romandre el personal i la retolació de les distàncies de seguretat a les zones més concorregudes pels competidors. 

Quant a la competició, el cap de setmana presenta un total de 127 cavalls inscrits, dels quals 55 correran a Manacor i 72 a Son Pardo. Les dues reunions repartiran un total de 20.100 euros, que revertiran directament sobre la indústria hípica de l’Illa i indirectament en el sector primari de Mallorca. 

Les quatre primeres proves són per a productes nacionals, destinades a fomentar la cria del cavall trotador espanyol, destacant la quarta prova de la reunió, Premi Falconetti, a la qual competiran un total de 9 cavalls pels 1.700 euros de la dotació. Sobre el paper Easy Maker SB (7), Fenomenal (3) i Emocion BS (5) són, juntament amb Durag de Clide (1) els més efectius del lot, encara que 2 mesos sense córrer poden haver passat factura al seu estat de forma. La darrera prova està reservada a cavalls internacionals, i comptarà amb el concurs de 12 equins francesos que lluitaran pels 2.000 euros que posa en joc la carrera. L’atractiu d’aquesta prova serà el debut de Bouquet de Tillard (1) a regnes de Toni Riera. 

A l’hipòdrom Son Pardo es repetirà l’esquema de Manacor, amb quatre carreres per a cavalls nacionals pel foment de la cria i una a la qual només hi podien competir cavalls francesos, danesos, suecs, americans i italians. En aquest cas els 15 participants seran de raça francesa. En aquesta carrera també hi haurà una egua debutant, Bella d’Eole (7) que serà dirigida per Jaume Fluxà. 

Del programa destaca el Premi Centenari Real Sociedad Hípica de Mallorca, carrera que repartirà 3.300 euros i que és puntuable per a la Copa RSHM. Dojo de Ladil (11) era el cavall més en forma abans de l’aturada de la competició, però el seu dorsal de sortida pot suposar un hàndicap a superar. Glamour de Font (1) ve de guanyar les seves darreres tres proves, pel que és previsible que no li posi fàcil, juntament amb la regular Francina JS, un rival a batre en la majoria de carreres que disputa. 

Les primeres carreres, tant a Manacor com a Palma, donaran la sortida a les 17.00h. estant prevista la darrera carrera a les 19.20h.

 

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba