Actualidad

Sílvia Rigo Marí, de l’IES Mossèn Alcover, guanya el premi a la Millor Història de les Illes Balears en la 15a edició d’AMIC-Ficcions

El concurs literari AMIC-Ficcions va realitzar l’entrega de premis de les Illes Balears i de Mallorca el passat dimarts 16 de maig al Centre Cultural La Misericòrdia de Palma amb una norantena d’assistents. Dels 437 participants de les Illes Balears, d’entre ells, 201 de Mallorca, la història de Sílvia Rigo Marí, de l’IES Mossèn Alcover de Manacor, ha estat guardonada amb el Premi a la Millor de les Illes Balears i a la Millor Història de Mallorca en la 15a edició del concurs literari AMIC-Ficcions.
La història guanyadora, que ha competit contra la Millor Història de Menorca i la Millor Història d’Eivissa ha estat presentada sota el pseudònim Sílvia Rigo Marí. El jurat ha considerat que, el seu relat titulat «La dansa del gel i l’aura», mereixia la primera posició de les Illes Balears per «l’excepcional originalitat d’un relat de fantasia impecablement escrit i narrat, el qual t’encisa des del principi a través de la història oculta arran de la mort d’un germà, amb un fill bastard, el qual no accepta la matriarca i totes les veritats darrere d’una família. L’autora aconsegueix encisar i corprendre al lector amb una narració perfectament executada i sorprenent».

Dades de participació de AMIC-Ficcions 2023

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la quinzena edició amb una participació rècord de 5.341 alumnes registrats de 350 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (3.634), País Valencià (1.205), les Illes Balears (437), Aragó (63) i Andorra (2).
De les més de 1.800 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 200 grups finalistes: 123 de Catalunya (182 joves), 41 del País Valencià (55 nois i noies), 32 de les Illes Balears (45 alumnes) i 4 grups d’Aragó (5 alumnes). Mentre que entre el professorat que ha engrescat als joves a participar, el jurat ha seleccionat 39 docents finalistes dels següents territoris: 23 de Catalunya, 8 d’Illes Balears, 6 del País Valencià i 2 d’Aragó.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba