ActualidadCulturaNoticias

El proper dilluns 29 de gener, comença la Setmana dedicada a Antoni M. Alcover Manacor 2018

La Batlessa de Manacor Catalina Riera, acompanyada per la tinent de Batle delegada de Cultura i Turisme Antònia Llodrà, la nova gerent de la Institució Antoni M. Alcover Bàrbara Sagrera, la representant de la família de mossèn Antònia Riera, i per les membres de l’Associació d’Amics de la Institució Antoni M. Alcover Maria del Mar Riera i Catalina Oliver, han presentat el programa dels actes preparats per a les celebracions de la Setmana dedicada a Mossèn Alcover, en al 156è aniversari del seu naixement.
Inicià el torn de les intervencions la gerent de la Institució Bàrbara Sagrera, que recordà com des de fa molts d’anys l’Ajuntament de Manacor aprofita l’aniversari del naixement de Mossèn Antoni M. Alcover per recordar la seva obra i celebrar uns dies de festa en honor seu. “Per aquest motiu enguany hem programat un conjunt d’actes diversos amb la finalitat de que puguin arribar al major nombre possible de ciutadans i ciutadanes. Aquests actes es duran a terme, la majoria d’ells a la pròpia Institució Antoni M. Alcover des del 29 de gener fins el 2 de febrer… L’acte inaugural pretén combinar el romanticisme de l’època de final del segle XIX amb l’interès per la paraula i l’obra escrita de Antoni M. Alcover”.
La presidenta de l’Associació d’Amics de la Institució Antoni M. Alcover Maria del Mar Riera, s’encarregà de presentar l’acte de l’ofrena floral que tindrà lloc a l’obelisc de na Camel.la el divendres a partir de les 17 hores, així com també el Taller de cançons de pagès a càrrec de Bàrbara Duran.
Seguidament, la tinent de Batle delegada de Cultura Antònia Llodrà, donà les gràcies a la família Alcover i als amics de la Institució, que sempre han donat suport a la celebració dels actes de l’aniversari del seu naixement, data en que l’Ajuntament de Manacor aprofita especialment per donar a conèixer als de fora, com als nostres escolars, la figura i l’obra d’Antoni M. Alcover.
Seguidament la Batlessa de Manacor Catalina Riera, començà per donar les gràcies a la feina feta des de la Institució Alcover. “Pensam que no ha de quedar ningú en el nostre municipi sense saber qui era Mossèn Antoni M. Alcover, i cal que la nostra gent prengui consciència del que representa tenir una figura com Mossèn Alcover com a referent cultural de la nostra ciutat”.

Moment de la presentación de la Setmana dedicada a Mossèn Alcover 2018

Passam a detallar els actes programats per a la Setmana Mossèn Alcover Manacor 2018:

– Dilluns dia 29 de gener, a les 20 hores, acte inaugural a la Institució Alcover amb un concert-recital a càrrec d’Antoni Lliteres i Joan Círia:
L’acte institucional inaugural de la setmana dedicada a la figura d’Antoni M. Alcover, serà a la pròpia seu de la Institució, amb un concert de Lieder mallorquins del segle XIX a càrrec del tenor Antoni Lliteres i del pianista Joan Círia.
“Els Lieder mallorquins, són obra de reconeguts compositors i poetes mallorquins del segle XIX i que avui resta desconeguda per a molts. Lliteres i Círia, ens conviden a recuperar una part d’aquells lieder mallorquins vuitcentistes juntament amb la història que hi ha al darrera de cada títol, i així ens ofereixen una dinàmica vetllada a mig camí entre el recital i la conferència on els músics hi interpretaran les partitures i exposaran les curioses històries que envolten cada una de les obres programades…”.
– Dimarts dia 30 de gener, a les 20 hores a la Institució Alcover, presentació del libre “Cinc Rondalles Mallorquines d’Antoni M. Alcover català – castellà”:
El llibre, amb la traducció d’aquestes cinc rondalles, ha estat editat per la Institució Pública Alcover, contant amb la traducció de Maria Florit Martorell, recolzada amb les tasques de correcció per Soledad Reodil.
La presentació del llibre correrà a càrrec de Maria Magdalena Gelabert, qui fou l’anterior gerent de la Institució Antoni M. Alcover.
– Dimecres dia 31 de gener, a les 20 hores a la Institució Pública Alcover, conferència sobre “Les dones de les Rondalles Mallorquines d’Antoni M. Alcover”:
La conferencia anirà a càrrec de Maria Magdalena Gelabert i Miró, nascuda a Manacor, llicenciada amb Filologia Catalana per la UIB, Master universitari amb Llengua i Literatura Catalanes; oralitat i escriptura (2010) i Doctora en Llengua i Literatura Catalanes (2017) amb la tesi doctoral “La figura de la dona a l’Aplec de Rondalles Mallorquines d’Antoni M. Alcover”.
– Dijous dia 1 de febrer, de 09 a 14 hores a la Institució Alcover, XIV Marató de Rondalles, i taller de cançons de pagès, a partir de les 17’30 hores:
A les 17’30 hores s’iniciarà el Taller de cançons de pagès de Margalida Fullana, amb la coordinació de Bàrbara Duran, de l’Associació d’Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover.
“En aquest taller obert a tothom, Margalida Fullana ens endinsarà al mon de les cançons que acompanyaven el dia a dia de la nostra gent”.
– Divendres dia 2 de febrer, de 09 a 21 hores, Marató de Rondalles a la Institució Alcover (programa apart), a les 10’45 hores homenatge a Mossèn Alcover a l’IES Mossèn Alcover, i a les 17 hores Ofrena floral Institucional a l’Obelisc de Mossèn Alcover de na Camel.la.

MÉS INFORMACIÓ DE LA MARATÓ DE RONDALLES A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba