ActualidadNoticiasSin categoría

El Pi reclama mesures contundents

El Pi reclama mesures contundents i ràpides per pal·liar les greus conseqüències econòmiques del coronavirus a Balears

La formació ha proposat al Govern un conjunt d’actuacions per evitar la destrucció de llocs de treball i un acord que garanteixi la supervivència de les empreses

 16 de març de 2020.  El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha reclamat avui al Govern que adopti mesures contundents i ràpides per pal·liar les greus conseqüències econòmiques que el coronavirus tindrà a les Balears. La formació ha proposat un conjunt d’actuacions per evitar la destrucció de llocs de treball i  ha exigit un acord que garanteixi la supervivència de les empreses.

En aquest sentit, el secretari general d’El Pi, Josep Melià, ha puntualitzat que «s’haurien de facilitar préstecs a tipus 0 per a PIMES, garantir el pagament d’un percentatge dels sous i salaris i encetar una negociació patronals-sindicats per mantenir empreses a través de la despesa pública,» Segons Melià, «la situació és molt complicada i s’ha d’actuar el més ràpid possible per evitar conseqüències molt més greus».

La formació també ha reclamat que l’Estat decreti una moratòria en el pagament d’hipoteques i préstecs bancaris de particulars, autònoms i empreses, un període de carència en què no es paguin les quotes durant tres mesos allargant el venciment previst. D’altres propostes que El Pi ha plantejat per afrontar la crisi del coronavirus són:

  • Ajornament del pagament de quotes de seguretat social durant tres mesos.
  • Allargament dels terminis pel pagament de trimestres de l’IVA durant tres mesos.
  • Pla d’ajudes a PIMES i autònoms. Facilitat en l’obtenció de préstecs a baix interès per fer front als pagaments de nòmines i despeses fixes.
  • Prolongació de tres mesos perquè empreses i autònoms facin front a deutes financers i tributaris.
  • En els supòsits d’EROs, creació d’un fons de compensació per a garantir el poder adquisitiu dels treballadors.
  • Derogació immediata de la llei MONTORO pels ajuntaments sanejats fi de poder injectar liquiditat i activitat a l’economia.
  • Ajornament durant tres mesos de les obligacions de pagament a les quotes de les escoletes de 0 a 3 anys tant públiques com privades i dels centres de dia.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba