CulturaEntrevistas

Pere Siquier: “Hem treballat molt pel Festival de Bandes de Música i esper que el resultat es vegi dissabte”

Magdalena Ordinas

El proper dissabte 17 de març, a les 19’30 hores, a l’Auditòrium Sa Màniga de Cala Millor, se celebrarà el Festival de Bandes de Música, en què participaran i actuaran conjuntament les bandes de Campos i Sant Llorenç des Cardassar.
Dirigirà la primera part del concert el director de la banda de Campos, Joan Laínez, i la segona part del concert serà dirigida pel director de la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar, Pere Siquier, i estarà dedicada a composicions de la jove compositora valenciana Sara Galiana (1989), guanyadora del Concurs de Composició Música Jove de València, on a més d’altres peces del repertori per a bandes de música, na Sara ha estat convidada al Festival per la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar. Sens dubte ens espera un excel.lent concert per encetar els concerts de primavera de Sa Màniga.
Parlam amb el director de la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar, per a saber més detalls sobre el festival i també dels nous projectes de la banda llorencina que dirigeix des del passat any.

– Sr. Siquier, vostè no necessita presentació, la seva tasca com a director de bandes és prou coneguda i carregada d’èxits. L’any 2017 va assumir la direcció de la Banda de Música de Sant Llorenç a la què ha canviat totalment. Satisfet amb l’evolució de la banda?
– Molt, ha estat un any molt intens on hem treballat obres de dificultat i ens n’hem sortit prou bé.
– S’han incorporat molts músics joves a la banda. Què és el més difícil a l’hora d’integrar-los?
– Avui els joves no tenen cap problema en integrar-se. Estan molt preparats i no els costa gaire seguir el ritme dels que ja fa anys que hi toquen.
– Té qualque projecte en ment per fomentar l’interès dels nins i joves del poble per la banda?
– D’aquí a poc farem un concert amb els alumnes de l’Escola de Música de Sant Llorenç, on ells en seran els protagonistes. Serà una primera passa per acostar la banda als joves i no tan joves del poble.
– Creu que té potencial, la banda llorencina?
– La banda té un gran potencial, se pot fer molta música amb ells. Estem treballant molts d’aspectes bàsics i en aquest any es van veient els fruits.
– Què destacaria per positiu i negatiu del temps que duu fent feina a la banda?
– Encara ens coneixem, crec que la sonoritat de la banda està canviant. L’afinació ha millorat molt i en conseqüència es treuen colors molt interessants. Tenc la sort de tenir uns músics molt involucrats i una gran Junta Directiva que ajuda molt a que la banda assoleixi el nivell musical que es mereix.
– El passat mes de febrer, els músics llorencins em van comunicar la seva satisfacció per la seva renovació com a director per dos anys més amb la banda. Quins projectes té en ment per a aquests dos anys?
– Crec que els projectes per aquest 2018 són prou atractius per als músics. Farem un concert on la Banda interactuarà amb actors dirigits per l’actriu Marta Barceló. A aquest concert estrenarem a Mallorca l’obra “El Luthier”, del gran director i compositor Salvador Sebastià, on actuarà de solista la cellista Xelo Sapiña. A més, el compositor vindrà i podrem treballar directament amb ell.
– Com és l’obra?
– El Luthier de Venècia per a narrador, violoncel i grup instrumental és un conte de Claude Clément musicat que explica la faula d’un luthier que després de que se li mori un arbre, que tenia en un petit jardí on se li posaven núvols d’ocells, mana tallar-lo… Al mateix…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba