ActualidadNoticias

El Patronat de Sant Antoni presenta la imatge 2019, que lluirà a les dessuadores i altres peces i objectes identificats amb la festa

Antoni Sureda P.

Com en altres convocatòries anteriors, el primer acte de les celebracions de les festes de Sant Antoni de Manacor, ha tingut lloc dies abans de l’arribada de les festes de Nadal. El Patronat de Sant Antoni que presideix Antoni Gomila, convocà als entusiastes de la festa “santantoniera” a l’acte de presentació de la imatge de les festes 2019, que com és costum es lluirà a les dessuadores, samarretes, mocadors i en els clàssics senallons per a transportar tot el necessari per a participar de les torrades que calguin a la llarga vigília de Sant Antoni. Amb aquesta primera convocatòria, celebrada dimarts, que en certa manera trepitja un poc el terreny a l’horabaixa vespre de la presentació del programa de festes, el Patronat de Sant Antoni simplement ens avisa de que ja cal contar els dies d’una mesada de calendari cap enrere, com fan a altres indrets esperant l’arribada del carnaval.
El guanyador del concurs d’enguany no es altre que el conegut i reconegut polifacètic artista manacorí, que sovint ha guaitat a les pagines del “Manacor Comarcal”, com és el cas d’en Sebastià Riera Pocoví. En segon lloc ha quedat el disseny de Na Marta Amorós Soler, mentre que el tercer premi fou per Norat Puerto Nadal.
Quant vegeu una imatge d’un Dimoni Gros, amb la clara intenció de d’aglapir amb la seua manota infernal la silueta d’un Manacor a les fosques, clara referència suposo a la baixa quantitat lumínica que ens permet Endesa, aquesta és i no una altre, la imatge creada per Sebastià Riera Pocoví, que ha resultat la guanyadora del concurs.
La presentació de la imatge de la festa és un acte que es reparteix un any rere l’altre amb molt poques variacions, però la veritat es que enguany n’hi ha hagudes. En primer lloc la Batlessa Catalina Riera no hi era, i per tant no ha pogut sortir a la foto. En segon lloc estrenàvem Rector, que no maldiria gens per fer de Sant Antoni, sense cartró no careta. La tercera novetat és que l’acte no s’ha celebrat a la seu tradicional del Patronat, on abans era el Museu Arqueològic de Manacor. Per uns possibles motius de perill d’enfonsament de la terrassa del local i botiga tradicional del Patronat de Sant Antoni, enguany l’acte es celebrà a un local de la planta baixa de Can Vallespir, on fins a les festes o final d’existències, els qui vulguin podran comprar les dessuadores i altres objectes relacionats amb la festa.
Finalment, després d’unes paraules del president del Patronat, anunciant que fins el 8 de gener queda obert el termini per a presentació dels dissenys per triar la imatge de les festes de Sant Antoni per l’any 2020, el nou Rector de les tres parròquies de Manacor Antoni Amorós, dirigí unes paraules a tots els presents en clara convidada a la festa. Seguidament arribà el crit de: Visca Sant Antoni!, a càrrec del regidor de festes Mateu Juan, i “baciner”, i es convidà a senyorets i a mistela als qui hi pogueren arribar, ja que el local estava a estibar.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba