ActualidadManacorOpinió

OPINIÓ MARC JUANEDA: Una opinió més sobre el tren tram

Després d’escoltar i llegir un munt d’opinions, -totes de ple dret -, unes crec que seriosament analitzades, altres, categòricament contràries, i més d’una diria que bastant interessada, m’han duit a fer-me una reflexió del tema Tren Tram i la seva possible implantació a Manacor. Els més malintencionats diran, quan vegin la meva firma baix l’article, que jo no puc tenir una visió lliure i no arbitrària de la qüestió. Que no s’equivoquin, la meva opinió és totalment lliure i no manipulada, encara que m’identific amb una formació política determinada, no com altres, que sí tenen l’opinió censurada i compromesa amb la del seu partit.
Per entrar dins el tema vull dir que Manacor, i concretament la mal anomenada avinguda del colesterol, segons diuen “veus autoritzades”, pateix un col·lapse circulatori, quan en realitat, el que pateix és una falta total de control de circulació, un excés de velocitat i una falta, en majúscula, d’organització circulatòria de l’esmentada avinguda i voltants, que, amb els sistemes moderns de control (semàfors), vigilància per agents, que per això hi són, i denúncies severes als infractors, molts dels problemes s’alleugerien… i encara més a les hores punta.
Partint d’aquesta premissa, la incorporació d’un nou element mòbil, enmig o dins el corrent circulatori -crec sincerament que no modificaria ni augmentaria perill ni molèstia-, tot i que estem condemnats, i més per la particular idiosincràsia dels manacorins a conviure amb un trànsit abusiu, desconsiderat i mal regulat, no oblidem que ens ve condicionat per una manca d’oferta de servei públic, encara que darrerament ha millorat molt la connexió entre poblacions, però no dins el casc urbà. Oferta que endemés ha vingut des d’un marc polític determinat: el Pacte del 99 i el Pacte del 2007, en què posaren fil a l’agulla. Mai des de la part conservadora.
Pels qui pensen que dividirà la ciutat o el barri, vull pensar que s’equivoquen, ja que els vehicles tramvia moderns poden perfectament convertir-se en un element més de l’entorn i a més sense contaminants, acústics, vibratori i ambientals, amén de ser un balcó mòbil per la observació de la llarga avinguda i els seus locals comercials. Si algú pensa que si visqués a l’avinguda pensaria d’altra manera s’equivoca, el meu fill i netes hi viuen. Som manacorí, estim Manacor i vull el millor per a tots, però, si qualque element ha de donar qualitat, presència, sensació de capitalitat i per damunt tot, organitzar d’una vegada per totes aquest indret tan emblemàtic i concorregut, el seu entorn i la circulació rodada, sens dubte és el Tren Tram, ja que aquesta no s’arregla amb el fet de contar els vehicles que hi passen i crear un circuit de muntanyes russes com es va fer, i que de ben segur pot dur a algun polític als jutjats. No, senyors, hi ha més coses a fer.


Motius pel no: Diuen que augmentarà el trànsit i el perill…
-I si posem més autocars “Lanzadera”, com diuen alguns? Crearà retencions… -I ara, quan un vol creuar l’avinguda i ningú té l’elegància de reduir velocitat i oferir la possibilitat de creuar perquè tots frissem?
Hi haurà molts accidents amb el tren… I ara, quants de vehicles surten de la calçada, pugen a les rotondes o trabuquen per excés de velocitat? Atropellaments a passos de vianants amb pintura descolorida. Desbordell a la sortida d’escoles…. Podríem fer la llista molt llarga.
Motius pel sí: El tren és més baix que molts vehicles automòbils. La frenada no és com antigament; la seva detenció és molt més ràpida, ja que utilitza un tipus de frens elèctrics -frens dinàmics- (sistema regeneratiu “Kers” de l’anglès Kinetic Energi Recoveri) que transforma l’energia cinètica en elèctrica, que en activar-lo disminueix la velocitat ràpidament. La velocitat de trànsit pel nucli urbà es pot regular com convingui. La trajectòria és sempre la mateixa i menys improbable un accident per distracció. No destrueix territori. Hi ha onze passos de vianants que es tallaran… i onze n’hi haurà però semaforitzats. Hi ha set encreuaments amb cotxes… i hi seguiran, però regulats per semàfors i tots podrem passar quan ens toqui.
En superfície pot fer les parades que se creguin oportunes. S’apropa al ciutadà. Uneix barris, no els separa… i la seva presència serà segons diuen amb cadència de mitja hora i la interrupció semafòrica o de trànsit (màxim 40 ó 50 m. de comboi) , de 30 a 40 segons. Me deix molts motius pel sí al tinter.
Sincerament, com el conec i l’he utilitzat, n’estic convençut i il.lusionat.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba