ActualidadEntrevistasNoticias

Núria Hinojosa (PSOE): «Em sent capacitada i preparada per ser la propera Batlessa de Manacor»

Antoni Sureda P.

Núria Hinojosa Abenza, és una de les poques manacorines a llocs de gestió al Govern Balear. Rebé el nomenament com a directora gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears IDI el 27 de novembre de 2015, pocs dies després de que deixés de formar part de l’Equip de Govern Municipal de l’Ajuntament de Manacor, després d’haver prosperat la moció de censura al Batle Miquel Oliver. Més recentment, el 21 de setembre de 2017 fou elegida Secretària General de l’Agrupació Socialista de Manacor PSOE, en substitució de la que fou cap de llista de la candidatura del seu partit a la darrera convocatòria a les eleccions municipals, Amanda Fernández Rubí. Poc després, concretament el dissabte 4 de novembre, al sopar del 125è aniversari de la fundació de l’Agrupació Socialista de Manacor, la Secretària General dels Socialistes de Balears i Presidenta de la Comunitat Autònoma, Francina Armengol, deia d’ella: “Em deixaré la pell perquè Núria Hinojosa sigui la propera Batlessa de Manacor”.

– Núria, com vares viure aquells primers 144 dies de l’actual mandat electoral com a membre de l’Equip del Govern presidit per Miquel Oliver?
– Els vaig viure amb molta d’il.lusió. Tots els 9 que formàvem aquell Equip de Govern en teníem molta d’il.lusió. Crec que ho vàrem poder demostrar, traslladant el nostre estat d’ànim als funcionaris de La Sala i també a bona part del poble. Evidentment, vàrem cometre l’errada de no assegurar una majoria estable que ens permetés dur endavant els nostres projectes, fruit d’un programa de govern molt treballat i amb el que crec que haguéssim pogut fer una bona feina per Manacor. Particularment aquells 144 dies em varen servir per prendre consciència de la feina que s’ha de fer a nivell de govern. Una feina que no té res a veure amb el que és l’oposició, malgrat pensi que tots haurien de passar una temporada a l’oposició, abans d’assumir una responsabilitat de gestió.


– Era veritat el que alguns deien, que ereu vosaltres els que més emperons posaveu a deixar entrar a altres grups polítics a l’Equip de Govern?
– No exactament. Nosaltres el que teníem ben clar, era que la gent de Manacor havia votat demanant un canvi. La nostra aposta decididament era per a un govern d’esquerres. En vista de que MÉS/Esquerra guanyà les eleccions essent la candidatura més votada, decidírem pactar amb ells, afegint-hi després a Carles Grimalt, de Volem Manacor.
– Així i tot, vosaltres només ereu 9, i dotze són més que 9, Núria!
– D’entrada mos trobàrem que no podíem deixar de tenir en compte que els de El PI eren els mateixos del Partit Popular, que fins llavors havíen governat amb Antoni Pastor. No entrava en el nostre esquema incorporar aquella gent a un govern d’esquerres. En canvi, no vàrem veure malament mai incorporar-hi a AIPC/SyS. Però arribats en aquell punt, sorgiren dos problemes: el primer d’ells era que AIPC vinculava l’entrada al govern de la mà de El PI. Per altra banda, els regidors d’Esquerra no veien amb bons ulls la incorporació d’AIPC. Davant aquesta situació, optàrem per plantejar a l’Assemblea de la nostra Agrupació, si anava bé o no un govern de 17 regidors, i el resultat va ser que no.
– De veritat no vos va temptar la possibilitat de poder deixar al Partit Popular sol i a l’oposició?
– No vull dir que no fos temptador… Però el resultat de la votació de l’assemblea fou el que t’he dit abans, i aquí ja no hi caben altres interpretacions.
– Mentrestant ara has estat elegida Secretària General de l’Agrupació Socialista de Manacor, després de que també dimitís del càrrec Amanda Fernández. De tu ha dit la Presidenta Francina Armengol estar disposta a “deixar-se la pell” perquè siguis la Batlessa de Manacor. No me diràs que el vent no et ve de popa!
– Agraesc les paraules de la Presidenta Armengol, i també estic contenta de que hagis anomenat a la nostra companya Amanda, perquè vull deixar clar que ella va fer una gran feina a uns moments molt difícils. Havia de compaginar el tenir dos infants, ser portaveu a l’Ajuntament, Secretària de l’Agrupació Socialista de Manacor i Cap d’Estudis a una de les escoles de més projecció a la nostra ciutat.


– De totes maneres, que la Presidenta Francina Armengol, a més d’un any i mig vista, digui que es deixaria la pell perquè tu fossis la Batlessa de Manacor, és la constatació de que tot et va a favor, i ara és qüestió de treballar i vendre programa i imatge. Com vius aquesta nova situació?
– Crec que el fet d’estar a l’Ajuntament des de l’any 2011, m’ha permès accedir a un aprenentatge suficient com per, el dia que ho decideixin els ciutadans i ciutadanes de Manacor, poder estar al capdavant del govern municipal. Personalment em sent capacitada i preparada per ser la propera Batlessa de Manacor i he entès que no es pot arribar a la Batlia sense uns anys d’experiència prèvia entorn a la gestió municipal. Per altra banda, em sent totalment acompanyada i encaminada pels meus companys de l’Agrupació Socialista de Manacor. Entenc que seria molt positiu per a la nostra ciutat que hi hagués aquest gir, perquè mos hem acostumat a una manera de fer i a unes dinàmiques de política conservadora, sense apostar de veres per un canvi real, com ho ha estat, per exemple, la municipalització de la xarxa d’aigües, com feia anys que nosaltres reclamàvem i que es va aprovar gràcies a una moció presentada pel nostre Grup Municipal. Diguin el que diguin, a un Govern Municipal, la ideologia també és molt important.
– Hi ha en aquests moments una aposta per a recuperar des de l’Administració els serveis municipals, molts d’ells en mans de la gestió privada actualment?
– No sé què en pensen…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba